Meny
Bra att veta

Låneparaplyer

Hur fungerar City Umbrella?

City Umbrella är ett gratis låneparaplysystem för stadens centrum. För att låna ett paraply behöver man inte registrera sig eller betala något för att komma igång, utan man bara lånar ett paraply.
När paraplyet inte längre behövs, lämnar man tillbaka det på närmaste paraplystation som finns vid entrén till butiker, restauranger, caféer, hotell och andra samarbetande platser på attraktiva lägen.

Hitta närmaste partner i deras kostnadsfria app för Iphone & Android eller i foldern som hänger på varje paraplystation. Länk till hemsidan där man kan se alla ställen där paraplyn finns utställdas hittar ni här.

Ingen registrering eller incheckning krävs, det är bara att Låna – Använda – återlämna

Paraplyerna har designats utav Adam Algotsson, en utav Borås egna lokala gatukonstnärer, som går under artistnamnet Appear37.

 

Mer information:

Under våren 2018 har Abrella etablerat sig i Borås City med tjänsten City Umbrella. Det är ett koncept som går ut på att du lånar ett paraply när du behöver det och sedan lämnar tillbaka det hos en annan verksamhet i city. Konceptet finns redan i ett 30-tal städer i Norge, Danmark, Finland och Schweiz, och konceptet är nu på väg in i Sverige.

– Vi tycker att detta är ett roligt och nytänkande koncept som kommer öka kundnöjdheten i stadskärnan, eftersom att det är kundservice på en ny nivå. Att de dessutom är fina paraplyer med lokal anknytning som livar upp när det är grått ute gör det hela ännu bättre, säger cityledare Lisa Statham.

Det är genom samarbeten med lokala företag som kostnaden för paraplyerna täcks upp och det blir gratis för konsumenterna att använda.

– Paraplyet känns Borås och är uppmärkta så att de känns igen. På insidan framgår det att det är ett låneparaply. Adressen till vår hemsida och app finns med och var man kan hitta alla ställen där du kan hämta och lämna paraply. Det finns flyers med alla uppmärkta ställen för paraplyerna. Vi arbetar mycket med att påminna om att dessa ska lämnas tillbaka, förklarar Thomas Van Loo, delägare i City Umbrella

Upphängning av paraplyer över Österlånggatan:

Inom projektet Drömmen om Borås kommer det att under en månads tid hängas upp paraplyer över Österlånggatan Norra, från Torggatan upp till Hötorget. Detta för att uppmärksamma om att låneparaplyerna har kommit till stan, men också för att på ett lekfullt och roligt sätt pryda gatan under en period.

Upphängningen kommer ske fredag 20 april och nedtagning fredag 25 maj.

Drömmen om Borås:
Drömmen om Borås (DO) är ett projekt som handlar om att, med hjälp av pilotprojekt, testa och förverkliga människors idéer i stadskärnan. Bakom projektet Drömmen Om Borås (DO) står Centrumfastigheter i Borås, Fastighetsägarna, Borås Stad och Borås City.
Läs mer om Drömmen om Borås här.

För mer information:

Moa Lohne, projektledare Borås City          Thomas van Loo, delägare City Umbrella
0723-266615                                                                 0737-746530
Moa.lohne@borascity.se                                            raincaster@abrella.se

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.