Meny
Aktuellt

Helgen julaktiviteter 2-3 december

Den första adventshelgen är det fullt av julaktiviteter i city, välkomna på en anrik julmarknad på Hemgården, passa på att åka lite karuseller på Stora Torget, känns julstämningen när julmusiken spelas runt granen, och kolla på alla olika fordon på Barnens (H)juldag!

Hemgårdens julmarknad och karusell på Stora Torget
Den 1-2 december sker traditionsenligt Hemgårdens Julmarknad, en tradition sedan 1940-talet. Precis som vanligt kommer det att bullas upp med hembakta lussebullar och kakor i caféet och till de populära försäljningsstånden brukar många rusa när Hemgården slår upp portarna klockan 10.00 den 1 december. Öppettiderna är fredag 1 december 10-18, lördag 2 december 10-16.

Under lördagen den 2 december mellan 10-16 kommer det att finnas julkarusell och chokladhjul på plats på Stora Torget, för att sprida julstämning i city. Till det kommer det självklart att spelas julmusik från granen på Stora Torget.

– Den första adventshelgen är alltid väldigt mysig och uppskattad i city. Hemgårdens julmarknad som är förstärkt med karusell på Stora Torget kommer att sprida en härlig julstämning. Förhoppningsvis kommer vi även att redan på lördag kunna snöra på oss skridskorna och åka på isbanan i Stadsparken, säger projektledare Moa Lohne

Barnens (h)juldag
På söndag den 3 december är det dags för en populär aktivitet i Borås City, nämligen Barnens (H)juldag. Det blir en dag full med fordon på Stora Torget, mellan kl 12-14 kan du träffa traktorföraren och kika in i hans traktor, kanske läsa en bok i bokbussen, undersöka sopbilens alla funktioner, få sitta i brandbilen och träffa brandmännen samt många fler. En dag för hela familjen.

– Barnens (H)juldag är en dag som vi alltid ser fram emot. Det blir fjärde gången som vi samlar våra hjulburna favoriter i city och i många familjer börjar det att bli en tradition som är en uppskattad dag för hela familjen, säger projektledare Moa Lohne.

På söndag den 3 december kl 12-14 ställs det bland annat upp en brandbil, en polisbil, några olika sorters jeepar, fyrhjulingar, en traktor, en sopsug, en sopbil, en eltrial och butiken The Street Council finns på plats med några skateboards, alla samlas på Torggatan och Stora Torget. Brandbilen och polisbilen reserverar sig för eventuella utryckningar. Alla är välkomna att klämma, känna och provsitta fordonen och får även träffa deras förare för att få svar på all världens frågor om just ditt favoritfordon.

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.