I dessa virustider är det viktigare än någonsin att stötta handeln i centrum.
De flesta är drabbade av Corona-viruset, på ett eller annat sätt. Några har blivit smittade, många känner oro. Vi i Borås City vill understryka att vi har öppet för alla, även för dem som inte kan komma hit. Vissa butiker erbjuder till exempel e-handel och fri hemleverans.

Med rådande tider kommer butikerna i stan tills vidare hålla stängt på söndagarna. Det innebär att vi förflyttar fokus från shopping till häng på många av våra mysiga caféer och restauranger som fortsatt håller öppet.

Tors 26/3 – sön 29/3 kommer alla aktörer (gäller ej butikerna under söndagen) i stan ges möjlighet att flytta ut delar av sin verksamhet på gatan för att möjliggöra till försäljning och servering utomhus. Det innebär att man som besökare kan känna, klämma och förtära mat och dryck utan att behöva gå in.

Läs mer här
Meny
Aktuellt

Ljusmanifestation för Barnkonventionens dag

Tusentals lyktor under samma himmel under samma kväll!

Barn från förskolor i Borås har gjort väldigt fina ljuslyktor och under kvällen lyser lyktorna upp Stora torget och det bjuds på musik av Glädjekören.
I hela Sverige kommer lyktor att lysa för oss denna kväll. Syftet med manifestationen är att synliggöra barnen och ge dem en gemensam röst i det offentliga rummet.

PROGRAM 18.00-18.30
· Musik av glädjekören
· Tal om barns rättigheter
· Hurrande för att Barnkonventionen fyller 30 år den 20/11
· Ljuslyktor av barn från förskolor i Borås

Kom för att fira barns rättigheter med oss. Alla är välkomna!

Eventet arrangeras som en del av Barnrättsveckan. En vecka med fokus på barns rättigheter och delaktighet. Veckan är fylld av aktiviteter, föreläsningar, utställningar och workshops – för både barn, unga och vuxna. Läs mer om eventveckan här: boras.se/barnrättsveckan

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.