I dessa virustider är det viktigare än någonsin att stötta handeln i centrum.
De flesta är drabbade av Corona-viruset, på ett eller annat sätt. Några har blivit smittade, många känner oro. Vi i Borås City vill understryka att vi har öppet för alla, även för dem som inte kan komma hit. Vissa butiker erbjuder till exempel e-handel och fri hemleverans.

Med rådande tider kommer butikerna i stan tills vidare hålla stängt på söndagarna. Det innebär att vi förflyttar fokus från shopping till häng på många av våra mysiga caféer och restauranger som fortsatt håller öppet.

Tors 26/3 – sön 29/3 kommer alla aktörer (gäller ej butikerna under söndagen) i stan ges möjlighet att flytta ut delar av sin verksamhet på gatan för att möjliggöra till försäljning och servering utomhus. Det innebär att man som besökare kan känna, klämma och förtära mat och dryck utan att behöva gå in.

Läs mer här
Meny
Aktuellt

Södra Älvsborgs sjukhus och Försvarsmakten krisövar

Den 4 oktober mellan klockan 9.00-15.00 pågår en stor krisövning på Södra Älvsborgs sjukhus. Syftet med övningen är att säkerställa att omhändertagandet av ett stort antal skadade fungerar. Under tiden som övningen pågår kommer bland annat helikoptrar att flyga över Borås.

Det är Försvarsmakten och Södra Älvsborgs sjukhus som ansvarar för övningen som pågår mellan klockan 9.00 och 15.00 fredagen den 4 oktober. I Borås och på sjukhusområdet kommer fordon från Försvarsmakten att synas under övningen, det kommer till exempel att landa helikoptrar på sjukhusets helikopterplatta.

Ett stort antal personer kommer delta i övningen och agera skadade. Dessa personer kommer vara uppmärkta med armbindlar.

Vårdverksamheten på sjukhuset pågår dock som vanligt och övningen ska inte påverka sjukhusbesök eller sjukhusvård.

Trafikpåverkan
Trafiken vid sjukhuset och i Borås påverkas i samband med övningen i huvudsak mellan klockan 9.00-13.00. Flera bilburna ambulanstransporter som är med i övningen kör från avfart 87 Hultamotet på riksväg 40 in på Åsvägen och rondellen upp till sjukhuset via Brämhultsvägen.

Läs mer om övningen på Södra Älvsborgs sjukhus webbplats.

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.