Meny
Evenemang

Förvandlingen

Hur mycket kan ens nära förändras innan vi slutar att känna igen och älska dem? Hur mäter vi en människas värde? Vad är en lyckad människa? En hisnande koreograferad iscensättning av Franz Kafkas surrealistiska mardrömsnovell.

I Franz Kafkas novell Förvandlingen får familjelivet sig en törn då Gregor, familjens enda son och försörjare, en morgon förvandlats till en jättelik insekt. Föräldrarna och systern är utom sig. De får ta sig an både arbete, hushåll och skulder medan det som en gång var deras son och bror klättrar på väggarna i ett nu förseglat pojkrum.

Förvandlingen är den finlandssvenska koreografen och dansaren Carl Knifs originella och fysiska tolkning av Kafkas novell. Christoffer Mellgrens dramatisering av novellen uruppfördes med stor framgång på Svenska Teatern i Helsingfors och blev en publiksuccé och kritikerfavorit som upptäcktes långt utanför Helsingfors.

Ett gästspel från Riksteatern i samarbete med Svenska Teatern i Helsingfors.

 

”Enastående, nyskapande dansant tolkning”

”Förvandlingen är närapå en fulländad föreställning utan egentliga svagheter, där alla element stöder varandra och som håller åskådaren engagerad från första till sista minut.”

”Föreställningen firar triumfer på alla fronter, från manusarbete till regi, koreografi, skådespel, musik, ljud, ljus och design.”

”Trots det tunga och psykologiska ämnet, är föreställningen fartfylld och explosiv, och kryddad med en finurlig, fysisk och mimisk humor som gör att det aldrig blir för tungt eller tragiskt.”

"Carl Knifs koreografi är utsökt, full av snillrika detaljer, och njutningsfull som helhet."

"..makalöst bra dansteater" 

 

Stora scenen

Text: Franz Kafka

Dramatisering: Christoffer Mellgren

Regi: Carl Knif

Scenografi: Erik Salvesen

Kostym: Karoliina Koiso-Kanttila

Mask/peruk: Pirjo Ristola

Ljus: Tom Laurmaa

Ljud: Janne Hast

Medverkande: Patrick Henriksen, Misa Lommi, Niklas Åkerfelt, Simon Häger, Carl KnifPlats: Borås Stadsteater
Datum: 19 feb
Börjar: 19:00
Slutar: 20:15

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.