Meny
Evenemang

Missförståndet

Ett missförstånd får ödesdigra konsekvenser för en mor, en dotter och en sedan länge saknad son. Dolda premisser och falska illusioner leder dem in i en ond spiral av destruktiva handlingar. En skoningslös jakt på lycka, driven av självömkan och girighet. Hur absurd kan tillvaron bli om personer utan gräns för hur långt de är beredda att gå i jakten på lycka, missförstår sin omvärld?

Efter 20 års frånvaro återvänder Jan hem för att hjälpa sin mor efter faderns bortgång. Det hjärtliga mottagandet med öppna armar han föreställt sig på vägen dit blir dock inte till verklighet. Modern och systern känner inte igen honom. Jan ser det som en ypperlig chans att, i egenskap av främling, observera sin familj på håll för att ta reda på vad han skulle kunna göra för att verkligen göra dem lyckliga. Han tar in som gäst på värdshuset modern och systern driver. Vad han inte vet är att modern och systern har en egen plan för att nå sin lycka, på bekostnad av värdshusgästernas liv. Och i deras ögon är Jan en helt vanlig gäst.

En föreställning baserad på Albert Camus psykologiska och filosofiska pjäs från 1957 i regi av skådespelaren och regissören Jonas Österberg Nilsson. Jonas har tidigare bland annat regisserat Främlingen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, Den talangfulle Mr Ripley på Uppsala Stadsteater och Arbetsförnedringen som fick utmärkelsen Årets scen av Nöjesguiden 2013.

 

Lilla scenen

Av: Albert Camus

Regi: Jonas Österberg Nilsson

 Plats: Borås Stadsteater
Datum: 22 may
Börjar: 19:00
Slutar: 20:30
Plats: Borås Stadsteater
Datum: 23 may
Börjar: 19:00
Slutar: 20:30
Plats: Borås Stadsteater
Datum: 24 may
Börjar: 19:00
Slutar: 20:30
Plats: Borås Stadsteater
Datum: 25 may
Börjar: 18:00
Slutar: 19:30

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.