Meny
Evenemang

Kuss Quartett

Kuss Quartett - intressantast på den internationella scenen idag.

 

En kvartett med en lång karriär bakom sig och känd för sitt nogräknade sökande efter konserinnehåll med en röd tråd - ett underliggande tema som ger en djupare kunskap om verken och förhöjer upplevelsen. Primarien Jana Kuss understryker vikten av att vara en del av den långa traditionen samt att ledas av en stark personlig nyfikenhet. Deras konserter blir så upplevelser för både erfarna lyssnare och nya dito.

Kvartetten är i färd med att till sin repertoar lägga hela Beethovens skatt av stråkkvartetter. Under året 2019 kommer alla att framföras kronologiskt under deras vistelse i Japan.

Vi skall inte här räkna upp deras priser och utmärkelser, mängden samarbeten litterärt och på annat vis, kvartetten var en av de tidiga att ta sin musik till klubbmiljöer, alla de workshops de genomfört osv. Vi vill bara nämna att under deras besök i Västsverige under februari 2019 kommer det att finnas möjlighet att bevista just en workshop. Oliver Wille, kvartettens andreviolinist, kommer den 6 februari att ge en workshop på Musikhögskolan i Göteborg.

Program för Boråskonserten:

Beethoven String quartet op. 18/4

Kurtág "Officium breve"

Beethoven String quartet 18/6

Den "röda tråden" i detta program uppenbaras inte här. Kurtágs titel kan översättas "Kort katolsk liturgisk bön". Ledtråden består kanske i det allvar båda, Kurtág och Beethoven, ägde inför livet och musiken. 

 Immanuelskyrkan Åsbogatan 24 Borås

 

Datum: 8 feb
Börjar: 19:00
Slutar: 21:00

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.