Meny
Evenemang

Markus Krunegård - Sommartorsdagarna® - 25 juli

Den femte sommartorsdagen i slutet av juli kommer vi att få möta Markus Krunegård! Markus har skapat, skrivit musik till och turnerat med 4 olika grupper: Laakso, Hets, Serenades och BC Unidos – utöver sitt soloprojektet i eget namn som också är det som har lett till störst framgångar. Markus har, med 16 album på 15 år i fem olika projekt, länge räknats till en av landets allra mest produktiva artister. Äntligen får vi se honom på Sommartorsdagsscenen, en varm sommardag mitt i juli!

P4 Sjuhärad möter lokala artister
Under fyra av Sommartorsdagarna® 2019 möter P4 Sjuhärad några av traktens mest intressanta och lovande artister på scenen på Stora Torget. Det bjuds på livemusik och samtal om livet som musiker, om drivkrafter, förebilder och tankar om framtiden. Intervjuar gör Sara Nygren. P4 Möter ser du torsdagarna 11, 18, 25 juli och 1 augusti kl. 20.00.

Sommartorsdagarnas innehåll:
16.30-18.30 Barnunderhållning – Ansiktsmålning och ponnyridning
19.00 Lokalt förband - Too Däää
20.00 P4 Sjuhärad möter lokala artister, program släpps i vår
21.00 Huvudartist: Markus Krunegård
21.00 Dansband - Martinez

Vi har skapat en spotifylista där du kan lyssna till de 2 mest populära låtarna för varje artist, den fylls på efterhand som respektive artist har releasats, lyssna på alla artister här.

Arrangör
Det är staden och näringslivet som gemensam bjuder på Sommartorsdagarna® i Borås. Sommartorsdagarna® startades 1989 och har sedan dess arrangerats av centrumbolaget Borås City. Sedan 2010 är det kommunala destinationsbolaget Borås TME medfinansiärer.

Mer om huvudartisterna - Sommartorsdagarna® 25 juli 2019
Markus Krunegård
Förra året kom det första, nya materialet från Markus Krunegård på flera år. Sedan albumet ”I huvet på n idiot, i en bar, på en ö, i ett hav, på en ö, i en bar, i huvet på en idiot” släpptes i september har Markus bevisat att han är en levande legend inom svensk musik och att han hör hemma på scenen. Det blev en näst intill utsåld höstturné med flera extradatum och, som kronan på verket, även en Grammisnominering för Årets Textförfattare.

I sommar är Markus Krunegård tillbaka med ny energi när det är dags att ta det nya albumet på sommarturné.

Martinez
Martinez vann den tunga titeln "Årets dansband 2018" och prisades med en Guldklav i Malung. Härnösandsbandet bjuder på sväng från sin egen låtskatt kryddat med låtar från förr. Martinez har medverkat i bl.a Bingolotto och har haft flera låtar på svensktoppen.

Sångerskan Sandra blev 2016 utsedd till årets sångerska och vann en Guldklav i Malung. 2017 medverkade hon i SVT Allsång på Skansen och var en av fem dansbandsprofiler där hon representerade Martinez.

Sann spelglädje utlovas och en doft från 60-talet gör sig påmind när Martinez bjuder upp till dans.Plats: Borås City
Datum: 25 jul
Börjar: 16:30
Slutar: 23:00

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.