Meny
Evenemang

Petter - Sommartorsdagarna® - 8 augusti

Finalkväll! En stor del av sommaren kommer att passerat och 6 Sommartorsdagar är avklarade när det så är dags för final på Sommartorsdagarna®. På scenen denna kväll kommer vi att få möta Petter, en artist bekant för de flesta.

Han slog igenom med Mikrofonkåt och Vinden har vänt och har sedan dess släppt elva fullängdsalbum och två samlingsalbum, och han firade 2018 sitt 20-års jubileum som artist. Hos oss har han inte varit sedan 2011 och vi är väldigt glada att han nu kommer tillbaka för att hjälpa oss fira finalen av Sommartorsdagarna 2019.

Sommartorsdagarnas innehåll:
18.00 Barnunderhållning – Sean Banan
19.00 Lokalt förband – AfroVocals 
20.00 TBA
21.00 Huvudartist: Petter
21.00 Dansband - Voize

Vi har skapat en spotifylista där du kan lyssna till de 2 mest populära låtarna för varje artist, den fylls på efterhand som respektive artist har releasats, lyssna på alla artister här.

Arrangör
Det är staden och näringslivet som gemensam bjuder på Sommartorsdagarna® i Borås. Sommartorsdagarna® startades 1989 och har sedan dess arrangerats av centrumbolaget Borås City. Sedan 2010 är det kommunala destinationsbolaget Borås TME medfinansiärer.


Mer om huvudartisterna -  Sommartorsdagarna® 8 augusti 2019
Petter
Petter är en svensk hiphopmusiker som debuterade 1998 och har sedan dess släppt nio fullängdare som alla belönats med platina- och/eller guldskivor. 2018 har Petter firat sitt 20-årsjubileum med att bland annat släppa succésingeln "Toppen av ett berg", sammanfatta sin karriär med fem konsertkvällar på Mosebacketerrassen samt släppt hela 3 sammanhängande fullängdsplattor.

Petter har mer järn i elden än de flesta – han är utbildad sommelier, författare, restaurangägare och har gjort succé som berättare. Petter har under flera års åkt landet runt och föreläst på olika skolor och företag, och år 2017 vann Petter pris som Årets talare.

I sina populära föreläsningar hämtar Petter historier från sitt eget liv för att inspirera åhörarna. 2014 belönades Petter dessutom med Begriplighetspriset för sin bok "16 rader" som hjälpt ungdomar med läs- och skrivsvårigheter.

Voize
Voize startades 2011 och har på kort tid nått stora framgångar. Bandet består av fyra killar med stor rutin från branschen. De är idag ett av de dansband som ökar mest i popularitet i Sverige. Under 2012 och 2013 turnerade man med Diggilooturnén och den breda allmänheten började få upp ögonen för bandet. Medlemmarna har två guldklavennomineringar i bagaget.

Våren 2013 tävlade man i Bingolottos Dansbandskamp och svenska folket röstade fram bandet hela vägen till final. I oktober 2013 släppte Voize sitt första album, "Du lärde mig älska". Plattan fick fina recensioner av både recensenter och publik runt om i landet och tog sig som enda dansbandsalbum in på Svenska Albumlistan i sällskap av bland annat Paul McCartney och Europe.

Under Guldklaven 2015 kammar Voize hem P4 Sveriges Radio-priset vilket resulterar i en ny skiva. 2016 släpps den nya skivan "En dag" med bl.a låten "Älska glömma och förlåta" som snart har streamats över en halv miljon gånger enbart på Spotify.

Under 2018 framför Voize sin nya singel "Hetare än hett" live i bingolotto. Se filmklippet här.

Just nu pågår arbete av ny skiva som kommer släppas efter sommaren.

Voize står för hög kvalitet, dansbarhet och ett härligt ös. Musiken präglas av en mycket dansant repertoar och glädje. Både arrangörer och publik visar ett stort intresse för Voize som har en strålande framtid!

Bandet består av;
Fredrik Grönvall
Mikael Dahlgren
Per-Erik ”Lillen” Tagesson
Jianis XouriPlats: Borås City
Datum: 8 aug
Börjar: 18:00
Slutar: 23:00

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.