Meny
Evenemang

Borås Pride 2020

Borås Pride 6-8 augusti 2020.

Det är viktigt att fortsätta arbeta för HBTQI-personers rättigheter även under pandemin som råder. Därför görs allt för att det ska vara möjligt att genomföra Borås Pride.

Det arbetas med ett upplägg som fortfarande innefattar utställningar, uppträdanden, samtal, föreläsningar men på en mer samlad plats (Hemgården).

För att leda de digitala sändningar kommer två dragqueens att stå som värdar under Borås Pride och sända från vår Pridestudio. Miss Vanity, utnämnd till årets drag på QX-Gaygalan 2020. Misty Bubble känd från sociala medier och tillsammans har de nästan 40 år av scenvana.

Sändningar via Borås Prides facebooksida:

Torsdag 6/8, 17.00-18:45

Fredag7/8, 13:15-20:00

Lördag 8/8, 13:45-20:00

Borås Pride är en gratis normbrytande (queer) festival i hjärtat av Borås. Tillsammans skapar vi trygga mötesplatser för HBTQIA-personer och lyfter genom bland annat workshops och föreläsningar den dagliga livssituationen.

Festivalen riktar sig främst till HBTQIA-personer i Borås och regionen, men välkomnar naturligtvis alla som delar Borås Prides värderingar att delta.

Syftet är att synliggöra de normer som genomsyrar samhället och dess konsekvenser. Borås Pride vill samla Borås till en öppen folkfest och uppmuntra till ett öppet klimat som bryter normer, fördomar och diskriminering.

Under festivalens tre dagar skapas mötesplatser och arenor för kunskapfördjupning, samtal, upplysning, reflektion, samhällspåverkan och attitydförändring. Målet är att Borås Pride ska vara glädje och fest där minnen av nya människor, bekantskaper och fördjupad kunskap leder till långsiktig utveckling för ett bättre samhälle för HBTQIA-personer.

Gemensamma värdeord för Borås Pride ska vara: normbrytande (queer), öppenhet, tillgänglighet, inkluderande, fortbildande och glädje.

Håll utkik här för att se programmet för 2020.Datum: 6 aug
Datum: 7 aug
Datum: 8 aug

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.