Meny
Evenemang

Borås Pride 2019

Borås Pride 27-29 juni 2019.

Borås Pride är en gratis normbrytande (queer) festival i hjärtat av Borås. Tillsammans skapar vi trygga mötesplatser för HBTQIA-personer och lyfter genom bland annat workshops och föreläsningar den dagliga livssituationen.

Festivalen riktar sig främst till HBTQIA-personer i Borås och regionen, men välkomnar naturligtvis alla som delar Borås Prides värderingar att delta.

Syftet är att synliggöra de normer som genomsyrar samhället och dess konsekvenser. Borås Pride vill samla Borås till en öppen folkfest och uppmuntra till ett öppet klimat som bryter normer, fördomar och diskriminering.

Under festivalens tre dagar skapas mötesplatser och arenor för kunskapfördjupning, samtal, upplysning, reflektion, samhällspåverkan och attitydförändring. Målet är att Borås Pride ska vara glädje och fest där minnen av nya människor, bekantskaper och fördjupad kunskap leder till långsiktig utveckling för ett bättre samhälle för HBTQIA-personer.

Gemensamma värdeord för Borås Pride ska vara: normbrytande (queer), öppenhet, tillgänglighet, inkluderande, fortbildande och glädje.

Håll utkik här för att se programmet för 2019.Datum: 27 jun
Datum: 28 jun
Datum: 29 jun

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.