Meny
Evenemang

Berättelser om/Stories About

I FAS (Fiber Art Sweden) utställning Berättelser om/Stories About möts vi av verk där de textila materialen och metoderna används konstnärligt för att förstå, diskutera och beskriva tid. Det kan vara kulturell, samhällelig och politisk tid. Utställningen visar hur textil inte bara berättas genom tid – utan också hur textil berättar om den samtid vi lever i.

I textila verk lyfts ofta parametrar som handlar om tid fram. Stygn har lagts vid stygn, en väv har sakta vuxit fram, en lapp har noggrant fogats samman med en annan lapp – som betraktare får vi en slags förståelse för alla dessa timmar denna framställning har tagit. Det finnas en synlig begriplighet i ett textilt verks tillblivelse. Tiden blir ett fruset tillstånd som finns där materialiserat i verket.

I utställningen Berättelser om/Stories About finns denna blick på tidens relation till det textila görandet närvarande. Men textila material har också en annan förmåga att kopplas till just tid. Vi omger oss genom våra liv med textil, i våra kläder, i våra hem. Textiliernas egenskap av att vara så intimt kopplade till oss som människor, gör att de obönhörligt blir bärare av minnen, associationer och betydelser – textilierna blir laddade av just tid.

Inbjudna konstnärer: Hildur Bjarnadottir, Elizabet Christiansson, Maria Wahlgren, Maria Hägglund, Aida Miron, Monica Nilsson, Johan Strandahl och Serhed Waledkhani.

Curator: Inger Bergström

Läs mer om utställningen här http://textilmuseet.se/utstallningararkiv/berattelseromstoriesabout.5.64d96d16928d71f6b7639.html

Utställningen pågår t o m den 15 september 2019.Plats: Textilmuseet

På Textilmuseet kan du även se de permanenta utställningarna:

Textil kraft & Textilchock!

T o m den 27 oktober kan du även se utställningen:

In character & Costumes Images.

 

Datum: 15 sep
Börjar: 12:00
Slutar: 16:00

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.