Meny
Evenemang

Föreläsning på Borås Stadsbibliotek

Föreläsningen tar sin utgångspunkt i att föräldrar och pedagoger i förskola och skola spelar en avgörande roll för varje barns språkutveckling. Du får kunskap om naturliga drivkrafter i barns språkutveckling och dessutom mängder med strategier för att stärka den.

Du får lära dig om din roll som språklig förebild och du får många konkreta strategier för språkutveckling som passar alla barn, oavsett språklig nivå och modersmål. De och är beprövade och lätta att använda och anpassa - både enskilt och i större barngrupp. Förhållningssätt och strategier är på många sätt överlägsna enskilda metoder eller material. De finns alltid med oss och vi kan använda vardagens alla situationer för språkträning.

Frågor som: vad gör jag om ett barn inte ger ögonkontakt? Hur kan jag stimulera ordförrådet och den grammatiska utvecklingen på bästa sätt? Hur stöttar jag ett barn som har svårt att samspela, eller läsa av andra barn i leken? Hur kan jag fungera som en språklig förebild för barnen? Vilka verktyg och strategier behöver jag för att få barns språk att växa?, får du svar på i föreläsningen. Datum: 10 oct
Börjar: 18:00
Slutar: 19:00

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.