I dessa virustider är det viktigare än någonsin att stötta handeln i centrum.
De flesta är drabbade av Corona-viruset, på ett eller annat sätt. Några har blivit smittade, många känner oro. Vi i Borås City vill understryka att vi har öppet för alla, även för dem som inte kan komma hit. Vissa butiker erbjuder till exempel e-handel och fri hemleverans.

Med rådande tider kommer butikerna i stan tills vidare hålla stängt på söndagarna. Det innebär att vi förflyttar fokus från shopping till häng på många av våra mysiga caféer och restauranger som fortsatt håller öppet.

Tors 26/3 – sön 29/3 kommer alla aktörer (gäller ej butikerna under söndagen) i stan ges möjlighet att flytta ut delar av sin verksamhet på gatan för att möjliggöra till försäljning och servering utomhus. Det innebär att man som besökare kan känna, klämma och förtära mat och dryck utan att behöva gå in.

Läs mer här
Meny
Evenemang

Kungsbacka Pianotrio - Kammarmusiken

Konserten är inställd och framflyttad till hösten 2021. 

Kammarmusiken i Borås bjuder på Kungsbacka Pianotrio. Med Malin Broman fiol, Jesper Svedberg cello, Simon Crawford Phillips piano.

Program: Beethoven 250, i samarbete med Sparbanksstiftelsen Sjuhärad

Kungsbacka Pianotrio, som bildades 1997, har vunnit erkännande som en av de mest
framträdande ensemblerna i sin generation och gjort en blomstrande internationell karriär. Sedan de vann första pris i Melbourne International Chamber Music Competition har trion framträtt vid ledande festivaler och i de mest betydande konsertsalarna i Europa och på många andra håll runt om i världen. Under 2003 deltog de i konsertserien Rising Stars och debuterade i bl a New York, Amsterdam, Wien, Salzburg, Bryssel och Aten.
Trion blev inbjuden som New Generation Artists av BBC Radio 3 och har sedan dess gjort många radioframträdanden, bl a direktsända konserter från Wigmore Hall och Bridgewater Hall samt från festivalerna i City of London, Edinburgh och Cheltenham. Tillsammans med BBC Scottish Symphony Orchestra har de spelat in Beethovens Trippelkonsert. Bland deras andra inspelningar kan nämnas verk av Rehnqvist på skivmärket BIS. Schubert, Faure, Mozart, och Haydn trior för NAXOS. I år har trion spelat in samtliga pianotrio verk av Robert Schumann på BIS. Trion har haft ett nära samarbete med en mängd olika kompositörer och har uruppfört trior av bl a Daniel Börtz, Karin Rehnqvist, Jonas Bohlin, Richard Barnard, Helen Grimes och Paul  Stanhope.
Senast uruppförde de en pianotrio av Kevin O Connell i Belfast, ett beställningsverk av BBC. Förra året firade Kungsbacka Pianotrio 20 år och Britta Byström komponerade ett jubileumsverk för trion.
Under de senaste åren har Kungsbacka Pianotrio regelbundet återvänt till Wigmore Hall och Concertgebouw i Amsterdam samt givit konserter vid bl a Queen Elizabeth Hall, Muziekcentrum Vredenburg i Utrecht, Oslo Kammermusikk Festival, Schleswig-Holstein festival, Schwetzinger Festspiele och Berliner Philharmonie. Förutom otaliga turneer i europa har de även turnerat i Sydamerika, Australien och på Nya Zealand samt givit konserter i Kanada och USA. Under säsongen 13/14 framförde de Beethovens samtliga pianotrior i Wigmore Hall. Trion återvänder regelbundet till Sverige och undervisade från 2001 under en 10 års period vid Musikhögskolan i
Göteborg. De har även anordnat sommarkurser i sammarbete med Musikkonservatoriet Falun.
Trion gav sin första konsert någonsin i Kungsbacka, därav namnet. Där och i Varberg arrangerar de också en årlig festival 'Change', nu inne på sitt 19:e år.
I november 2008 mottog trion Musikaliska Akademiens prestigefyllda Interpret pris ur
Kronprinsessan Victorias hand.Immanuelskyrkan, Åsbogatan 24 Borås

Styckbiljett kan köpas vid konserten. Inget förköp.

Datum: 24 apr
Börjar: 19:00
Slutar: 21:00

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.