I dessa virustider är det viktigare än någonsin att stötta handeln i centrum.
De flesta är drabbade av Corona-viruset, på ett eller annat sätt. Några har blivit smittade, många känner oro. Vi i Borås City vill understryka att vi har öppet för alla, även för dem som inte kan komma hit. Vissa butiker erbjuder till exempel e-handel och fri hemleverans.

Med rådande tider kommer butikerna i stan tills vidare hålla stängt på söndagarna. Det innebär att vi förflyttar fokus från shopping till häng på många av våra mysiga caféer och restauranger som fortsatt håller öppet.

Tors 26/3 – sön 29/3 kommer alla aktörer (gäller ej butikerna under söndagen) i stan ges möjlighet att flytta ut delar av sin verksamhet på gatan för att möjliggöra till försäljning och servering utomhus. Det innebär att man som besökare kan känna, klämma och förtära mat och dryck utan att behöva gå in.

Läs mer här
Meny
Evenemang

Brända tomten - Inställt

Borås Stadsteater har på grund av rådande situation med coronaviruset beslutat att ställa in alla föreställningar från och med den 23 mars till och med den 30 april. 

Alla biljetter till inställda föreställningar kommer att återbetalas. Publik med biljetter till berörda föreställningar kommer att bli kontaktade av Kulturhusets biljettkassa med instruktioner om återbetalning

Av längtan efter att återse platsen där han vuxit upp återvänder en främling hem efter 30 år på andra sidan havet. Väl där är pyrande ruiner av ett eldhärjat hus allt han finner på tomten där hans föräldrahem en gång stod. Hur hände det? Vem bär skulden? Och när allt kommer omkring, vad hjälper det att veta vem som bär skulden när allt redan brunnit ner?

Märkliga omständigheter gör att man i grannskapet misstänker att någon med avsikt satt eld på byggnaden. Men familjen som bott i huset är ju en ansedd släkt sedan generationer tillbaka Eller? I efterdyningarna av branden, i samband med att nyfikna grannar samlas runt eländet som branden lämnat efter sig, avslöjas hemligheter som vittnar om en annan sanning. En väv av svek, förtal, brott och andra ogärningar blir tydlig, och när främlingen, som visar sig ha högst oanade kvaliteter, återigen lämnar trakten har såväl huset som dess invånare avslöjats.

Pjäsen är skriven av August Strindberg, en av Sveriges genom tiderna mest ryktbara, innovativa och betydelsefulla författare. Stora framgångar även utanför Sverige har lett till att han världen över betraktas som en av de största dramatikerna i modern tid. Brända tomten publicerades år 1907 som nummer två i ordningen av Strindbergs så kallade kammarspel. Namnet på pjäsen härstammar från rivningen av Strindbergs födelsehem Sundhetskollegiets hus på Riddarholmen år 1863.

Föreställningen regisseras av skådespelaren och regissören Hanna Nygårds. Hanna är utbildad vid Wendelsbergs folkhögskola, Nordiska teaterskolan såväl som Teaterhögskolan i Luleå och har under senaste år medverkat i flera produktioner på Strindbergs Intima Teater i Stockholm. Senast i rollen som August Strindbergs andra fru Frida Uhl, i den kritikerrosade monologen med samma namn, som Hanna skrivit tillsammans med teaterns chef Anna Petterson.

 

Av: August Strindberg

Regi: Hanna Nygårds

Scenografi: Max Mitle

Kostymdesign: Matilda Hyttsten

På scen: Isabelle Boström, Lennart Eriksson, Lisbeth Johansson, Annika Forslund Rimbléus, Zeljko Santrac

 

 

 Plats: Borås Stadsteater
Datum: 1 apr
Börjar: 19:00
Plats: Borås Stadsteater
Datum: 2 apr
Börjar: 19:00
Plats: Borås Stadsteater
Datum: 3 apr
Börjar: 19:00
Plats: Borås Stadsteater
Datum: 8 apr
Börjar: 19:00
Plats: Borås Stadsteater
Datum: 9 apr
Börjar: 19:00
Plats: Borås Stadsteater
Datum: 17 apr
Börjar: 19:00
Plats: Borås Stadsteater
Datum: 18 apr
Börjar: 18:00

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.