Meny
Evenemang

Body Beautiful

I utställningen Body Beautiful utmanar en ny generation modeskapare dagens normer och skönhetsideal på olika plan. På catwalken, inom reklam, modemagasin och även bakom kameran.

Det börjar hända saker inom modeindustrin. En industri som under lång tid varit exkluderande och bidragit till osunda kroppsideal börjar nu ifrågasättas och tänka om. Det pågår en utveckling där representation och inkludering blir allt vanligare. Modeller i olika åldrar, storlekar och härkomster börjar synas allt oftare på catwalken.

Utställningen Body Beautiful är uppbyggd kring fem teman: storlek, genus, ålder, funktionsvariation och etnicitet. Förutom plagg från kända designers som Max Mara, Dries Van Noten , Vivienne Westwood och Jean-Paul Gaultier visas filmade intervjuer med influensers, modeller, stylister, fotografer och redaktörer som delar med sig av sina åsikter och erfarenheter av modeindustrin. Vi får även ta del av bilder från catwalken av den legendariske modefotografen Chris Moore.

Utställningen kommer från National Museums Scotland i Edinburgh och består av ett tjugotal plagg från privata inlån och National Museums Scotlands egna textil- och modesamling. Textilmuseet i Borås är först ut att visa den turnerande utställningen Body Beautiful.

TEXTILMUSEET ÄR ÖPPET

Vi välkomnar dig som vill komma hit och besöka oss. Våra lokaler är rymliga och överstiger inte en kapacitet på 500 personer. Våra besökare kommer under hela dagen och inte i stora grupper, så det finns utrymme att utforska museet nästan på egen hand.

Vi följer noga Borås Stad och myndigheternas rekommendationer för att undvika smittspridning. Känner du symtom ber vi dig vänta med ditt besök tills du är frisk.

Vi erbjuder ingen återbetalning för bokad visningsbiljett till Gianni Versace Retrospective. Du har istället möjlighet att lösa in din bokade visningsbiljett mot ett årskort på Textilmuseet. Kontakta museets reception under våra telefontider eller skicka ett mail till textilmuseet@boras.se så hjälper vi dig.

 Datum: 3 jun
Datum: 4 jun
Datum: 5 jun
Datum: 7 jun
Datum: 10 jun
Datum: 11 jun
Datum: 12 jun
Datum: 13 jun
Datum: 14 jun
Datum: 17 jun
Datum: 18 jun
Datum: 21 jun
Datum: 24 jun
Datum: 25 jun
Datum: 26 jun
Datum: 27 jun
Datum: 28 jun
Datum: 1 jul
Datum: 2 jul
Datum: 3 jul
Datum: 4 jul
Datum: 5 jul
Datum: 8 jul
Datum: 9 jul
Datum: 10 jul
Datum: 11 jul
Datum: 12 jul
Datum: 15 jul
Datum: 16 jul
Datum: 17 jul
Datum: 18 jul
Datum: 19 jul
Datum: 22 jul
Datum: 23 jul
Datum: 24 jul
Datum: 25 jul
Datum: 26 jul
Datum: 29 jul
Datum: 30 jul
Datum: 31 jul
Datum: 1 aug
Datum: 2 aug
Datum: 5 aug
Datum: 6 aug
Datum: 7 aug
Datum: 8 aug
Datum: 9 aug

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.