I dessa virustider är det viktigare än någonsin att stötta handeln i centrum.
De flesta är drabbade av Corona-viruset, på ett eller annat sätt. Några har blivit smittade, många känner oro. Vi i Borås City vill understryka att vi har öppet för alla, även för dem som inte kan komma hit. Vissa butiker erbjuder till exempel e-handel och fri hemleverans.

Med rådande tider kommer butikerna i stan tills vidare hålla stängt på söndagarna. Det innebär att vi förflyttar fokus från shopping till häng på många av våra mysiga caféer och restauranger som fortsatt håller öppet.

Tors 26/3 – sön 29/3 kommer alla aktörer (gäller ej butikerna under söndagen) i stan ges möjlighet att flytta ut delar av sin verksamhet på gatan för att möjliggöra till försäljning och servering utomhus. Det innebär att man som besökare kan känna, klämma och förtära mat och dryck utan att behöva gå in.

Läs mer här
Meny
Evenemang

Människan i Provröret

Nu ställer vi om! Med anledning av coronaviruset sändes Tisdagarna digitalt istället för på Kulturhuset. Följ samtalet från soffan eller där det passar dig.Nu ställer vi om! Med anledning av coronaviruset sändes Tisdagarna digitalt istället för på Kulturhuset. Följ samtalet från soffan eller där det passar dig.

Hösten 2018 föddes världens första genmodifierade människor. Födseln av de kinesiska tvillingarna Lulu och Nana har drivit frågorna om genteknologins möjligheter till sin spets. På vilka sätt kan vi bygga om våra kroppar? Kan vi bestämma våra barns egenskaper? När ska tekniken användas och vem ska fatta de besluten? Den här reportageboken, med internationell utblick, undersöker vilka konsekvenser de senaste årens framsteg inom genteknik har lett till och vad som väntar runt hörnet.

Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist och författare. Hennes debutbok Mammutens återkomst (2016) har listats som nummer fyra bland 2018 års bästa böcker av den internationella tidskriften The Telegraph.. Köp biljetter härPlats: Kulturhuset
Datum: 7 apr
Börjar: 19:00
Slutar: 20:00

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.