I dessa virustider är det viktigare än någonsin att stötta handeln i centrum.
De flesta är drabbade av Corona-viruset, på ett eller annat sätt. Några har blivit smittade, många känner oro. Vi i Borås City vill understryka att vi har öppet för alla, även för dem som inte kan komma hit. Vissa butiker erbjuder till exempel e-handel och fri hemleverans.

Med rådande tider kommer butikerna i stan tills vidare hålla stängt på söndagarna. Det innebär att vi förflyttar fokus från shopping till häng på många av våra mysiga caféer och restauranger som fortsatt håller öppet.

Tors 26/3 – sön 29/3 kommer alla aktörer (gäller ej butikerna under söndagen) i stan ges möjlighet att flytta ut delar av sin verksamhet på gatan för att möjliggöra till försäljning och servering utomhus. Det innebär att man som besökare kan känna, klämma och förtära mat och dryck utan att behöva gå in.

Läs mer här
Meny
Evenemang

Nyandlighet, tarot och påskens häxor

Nu ställer vi om! Med anledning av coronaviruset sändes Tisdagarna digitalt istället för på Kulturhuset. Följ samtalet från soffan eller där det passar dig.

Sedan urminnes tider har människan sökt och strävat efter en större mening i tillvaron, något som inte kan förklaras enbart med den traditionella naturvetenskapen.

Vad spelar religion och spiritualism för roll i vårt moderna samhälle och vad är egentligen nyandlighet? Denna relativt nya och högst personligt individualistiska trosuppfattning skiljer sig starkt från den mer traditionella religiösa åskådningen. Kan man sia om detta intresse blir starkare i oroliga tider?

Varför har påsken ett så stort fokus på häxor? Vad har häxor med Jesus död och uppståndelse att göra? Och på vilket sätt kopplar man dagens häxrörelser med nyandlighet?

Neta Normo, kulturjournalist och producent på P1 Livsåskådning, Magdalena Nordin, universitetslektor och religionssociolog vid Göteborgs universitet samt Linda Spåman, konstnär och tarotexpert, diskuterar tillsammans. Samarbete med Folkuniversitetet Väst. 

Köp biljetter härDatum: 14 apr
Börjar: 19:00
Slutar: 20:00

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.