Meny
Evenemang

Guidning – Offentlig konst i Borås

Följ med på en guidning bland den offentliga konsten i Borås. Du får uppleva alltifrån små installationer, härliga skulpturer och 27 meter höga muralmålningar.

Den offentliga konsten i Borås är unik. Stadskärnan fylls av nästan ett hundratal skulpturer, installationer och gigantiska muralmålningar. Verk skapade av internationellt kända konstnärer för bland annat Borås Internationella Skulpturbiennal och gatukonstfestivalen No Limit Street Art Borås. Under guidningen får du information om skulpturbiennalen, No Limit Street Art, verken, konstnärerna och en och annan spännande anekdot.

Guidningen utgår från receptionen inne på Textile Fashion Center (Skaraborgsvägen 3) och kostar 80 kr/person (barn- och ungdom, under 18 år går med kostnadsfritt men behöver boka biljett). I mån av plats kan biljett köpas direkt på Textile Fashion Center via guiden. Vi tar endast swish.

OBS! Med anledning av Coronaviruset tar vi max 10 deltagare.

Guidningen tar cirka 1 timma och 45 minuter och omfattar en promenad på ca 2,5 km tillsammans med våra guider. Guidningen är på svenska.

 

Vi vill ge dig nya perspektiv!

En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken. Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på Staden som galleri

 

No Limit: Artscape Edition 2020

Den 17-20 september är No Limit tillbaka under namnet No Limit: Artscape Edition. Två av norra europas största arrangörer av street art-festivaler går samman för att återigen omvandla stadens offentliga rum till ett gigantiskt utomhusgalleri. Under fyra dagar fylls staden återigen av konstnärer som skapar fantastiska verk och vi bjuder in till mängder av aktiviteter, underhållning, guidningar och mycket mer. Boka in datumen redan nu och håll dig uppdaterad på nolimitboras.com

 Datum: 30 may
Börjar: 15:00
Datum: 31 may
Börjar: 11:00

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.