Meny
Evenemang

Sommartorsdagarna® - Oscar Zia

Sommartorsdagarna® är ett årligt återkommande och väldigt populärt event sedan över 30 år tillbaka. Sommartorsdagarna® 2020 kommer att bli av och dessutom utvecklas till Sommartorsdagarna® Weekend.

Vi ställer inte in, vi ställer om och utvecklar! Sommartorsdagarna® är inget undantag. Arrangören kommer att förlänga konceptet till dagarna tre varpå torsdagen, enligt tradition, kommer innehålla ett artistsläpp klockan 21:00 med tillhörande förband.

-Konserterna kommer att spelas in i förväg i Borås under andra och tredje veckan i juni och sedan kommer vi släppa en streamad konsert varje torsdag under juli månad. Spelningen släpps via Bt.se och flera restauranger och caféer i stan kommer att visa spelningen. Upplägget innebär att ALLA boråsarna kommer att kunna ta del av Sommartorsdagarna® och med det tar vi ingen pandemipaus, det känns otroligt bra, säger Caroline Wallin Borås City.

Stora Torget göras om till ett Food Truck-område med härlig inramning i form av grönska, belysning och utökade sittplatser. Lediga lokaler kommer att få ett nytt liv med av spännande popup-koncept och butikerna i stan kommer förstärka upplevelsen med härliga erbjudanden varje weekend.

Torsdagen den 23 juli

Tredje artisten för Sommartorsdagarnas 2020 är ingen mindre än Oscar Zia!

Senast Oscar Zia släppte ny musik var det höst och året var 2018. Det känns kanske inte som så längesen, men mycket har hänt sen dess.

Hösten 2018 var då Oscar Zia gav ut EP:n ”Din” som handlade om den skräckblandade eufori man känner när man är nykär och har ena foten i ett tivoli och den andra i helvetet. I intervjuer pratade Oscar om hur han precis tagit sig igenom ett krisigt år där han tvivlat på sig själv både som artist och person, men hur han lyckats ta sig ut på andra sidan levande.

Nio månader senare sjunger Oscar uppgivet om att stå utanför en port där man nyss bodde ihop med nån och att ”Odengatan luktar piss”. Fyllehånglen från tidigare låtar är utbytta mot fyllebråk och känslan av att gå hem tillsammans med nån genom natten är utbytt mot att gå hem ensam, röka tre cigg i rad och plocka upp sin telefon som man kastat i marken samtidigt som man undrar var allt gick fel.

Sin unga ålder till trots har Oscar redan varit med om mycket. Något vi får höra om och uppleva i hans låtar. Han slog igenom redan som 15-åring i ”X Factor” och har fått växa upp och fucka upp samtidigt som han varit en offentlig person. Det är ett extremt slitet uttryck - men det som inte dödar påstås ju göra en starkare och kanske har de senaste årens känslomässiga bergochdalbana gjort honom lite mer självsäker, i alla fall musikaliskt.

Följande torsdagar gäller, 9, 16, 23 och 30 juli. Artisterna till dessa släpps efter hand.

 

 Plats: Borås City

10:00-19:00 BUTIKERNA I STAN HAR ÖPPET
10:00-19:00 TORGHANDELSTORSDAGAR, STORA TORGET
10:00-20:00 BUTIKERNA I PALLASHUSET HAR ÖPPET
12:00-20:00 FOOD TRUCKS, STORA TORGET
18:00 ZUMBATRÄNING, STADSPARKEN
20:30 VECKANS FÖRBAND, SUPEREGO, VIA BT.SE ELLER PÅ STAN!
21:00 VECKANS HUVUDARTIST, OSCAR ZIA, VIA BT.SE ELLER PÅ STAN!

Datum: 23 jul
Börjar: 21:00

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.