Meny
Evenemang

Sommartorsdagarna® - Movits!

Sommartorsdagarna® är ett årligt återkommande och väldigt populärt event sedan över 30 år tillbaka. Sommartorsdagarna® 2020 kommer att bli av och dessutom utvecklas till Sommartorsdagarna® Weekend.

Vi ställer inte in, vi ställer om och utvecklar! Sommartorsdagarna® är inget undantag. Arrangören kommer att förlänga konceptet till dagarna tre varpå torsdagen, enligt tradition, kommer innehålla ett artistsläpp klockan 21:00 med tillhörande förband.

-Konserterna kommer att spelas in i förväg i Borås under andra och tredje veckan i juni och sedan kommer vi släppa en streamad konsert varje torsdag under juli månad. Spelningen släpps via Bt.se och flera restauranger och caféer i stan kommer att visa spelningen. Upplägget innebär att ALLA boråsarna kommer att kunna ta del av Sommartorsdagarna® och med det tar vi ingen pandemipaus, det känns otroligt bra, säger Caroline Wallin Borås City.

Stora Torget göras om till ett Food Truck-område med härlig inramning i form av grönska, belysning och utökade sittplatser. Lediga lokaler kommer att få ett nytt liv med av spännande popup-koncept och butikerna i stan kommer förstärka upplevelsen med härliga erbjudanden varje weekend.

Torsdagen den 30 juli - Movits!

Sist ut för Sommartorsdagarna 2020 är Movits! Ett band som länge har utmärkt sig för att vara en av Sveriges starkaste liveakter och har turnerat non-stop de senaste tio åren. De har uppmärksammats för deras säregna sound som numera blivit något av ett signum av rap, tunga beats och bombastiska blåsarrangemang. Movits! är en av de akter som jobbar i utkanten av det svenska musikundret men som ändå drar storpublik både på hemmaplan och internationellt.

Tio år efter debuten med Äppelknyckarjazz släppte bandet sitt femte album V:I i slutet av 2018 som tillsammans med uppföljaren V:II, utgör ett dubbelalbum. Movits! Kommer till Borås och Kongresshuset den 13 juni för inspelning av årets framträdande under Sommatorsdagarna.Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.