Meny
Evenemang

Staden är klädd i sommarskrud - Blomsterprogram 2020

Vill du veta mer om tanken bakom sommarblomsplanteringarna? Kanske har du sett en vacker växt som du vill ha i din egen trädgård? I Borås blomsterprogram kan du läsa vilka växter som ingår i de olika kompositionerna och se på kartan vart i staden du kan hitta dem. 

Blomsterprogrammet är helt enkelt din guide över Borås sommarblommor. Du kan läsa om årets kompositioner i här på webben, hämta ut ett exemplar gratis på något av ställena i listan nedan eller ladda ner programmet i PDF-format. Finns här intill.

Arts and crafts - 2020 års tema

I år har vi hämtat inspiration till Borås Stads sommarblomsplanteringar från Arts and Crafts- rörelsen. Som en reaktion på industrialiseringen och den efterföljande urbaniseringen ville rörelsen lyfta fram det vackra och verka för att skapa en helhet där alla människor och ting samspelade med varandra. Arts and Crafts var stilbildande inom allt från hantverk och heminredning till arkitektur, stadsplanering och trädgårdsdesign.

Vi har fått hjälp att formge blomsterprogrammet av Cecilia Pettersson,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster en mycket duktig illustratör som med sin känsla för detaljer och kunskap kring olika illustrationstekniker har hjälpt oss att hitta vår tolkning av årets tema Arts and Crafts.

Trots att Arts and Crafts-rörelsen är över 100 år känns den idag mer aktuell än någonsin. Vi kan inte få nog av de spännande tankarna och människorna bakom Arts and Crafts och har därför valt ut fem för rörelsen tongivande personer att inspireras av:

Gertrude Jekyll, Ellen Key, William Robinson, Karin Larsson, William Morris.

Hämta ditt blomsterprogram på någon av följande platser:

Textilmuseet, Tekniska förvaltningen, Fritids- och folkhälsoförvaltningen, Kulturhuset, Biblioteket, Orangeriet, Cramers, Stadshusentrén.

Mer information och karta hittar du här: https://www.boras.se/upplevaochgora/parker/blomsterprogram.4.40386be7163ea2784c871e9a.htmlDatum: 5 aug
Datum: 6 aug
Datum: 7 aug
Datum: 8 aug
Datum: 9 aug
Datum: 10 aug
Datum: 11 aug
Datum: 12 aug
Datum: 13 aug
Datum: 14 aug
Datum: 15 aug
Datum: 16 aug
Datum: 17 aug
Datum: 18 aug
Datum: 19 aug
Datum: 20 aug
Datum: 21 aug
Datum: 22 aug
Datum: 23 aug
Datum: 24 aug
Datum: 25 aug
Datum: 26 aug
Datum: 27 aug
Datum: 28 aug
Datum: 29 aug
Datum: 30 aug
Datum: 31 aug

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.