Meny
Vad händer?

Julen 2018

Julen i Borås City kommer präglas av traditionsenliga aktiviteter och här kan du njuta av härlig julshopping, trevliga restaurangbesök, välbehövliga cafépauser, unik konst mitt i city, frisörbesök, SPA-upplevelser, vacker julbelysning, vacker isbana i stadsparken och flera vackra julgranar.

Dessutom har vi spännande aktiviteter varje helg fram till jul. Under julen har vi också öppet extra för att alla bestyr ska hinnas med, se våra öppettider här. Varmt välkomna till jul i Borås City!

TREDJE ADVENT

15 december Julmarknad på Hötorget kl 12-16
Denna lördag fylls Hötorget av försäljare som har med sig hantverk, mat och bakat. Passa på att handla till julbordet och hitta de unika klapparna att lägga under granen. Välkomna till Hötorget mellan kl 12-16.
15 december Träffa tomten i Pallashuset kl 12-14
Tomten besöker Borås City för att samla in alla önskelistor. Kom och prata med Tomten, lämna din önskelista och ge honom en kram! I Pallas-husets entré mellan klockan 12-14.

15 december Staden som galleri – Guidad visning kl 16
Följ med på en guidad visning av den offentliga konsten i Borås City. Start vid Textile Fashion Center kl 16. Biljetter till guidningarna hittar du här.

16 december UF-Julmarknad på Hötorget kl 12-16
Denna lördag fylls Hötorget av unga, lovande försäljare. Det är elever som läser Ung Företagsamhet som tar med sina unika produkter till Hötorget denna dag. Förvänta dig att hitta saker du aldrig har tänkt på, kunna köpa julklappar och handla det sista som du behöver inför julen. På Hötorget kl 12-16.

16 december Träffa tomten i Pallashuset kl 12-14
Tomten besöker Borås City för att samla in alla önskelistor. Kom och prata med Tomten, lämna din önskelista och ge honom en kram! I Pallas-husets entré mellan klockan 12-14.

16 december Staden som galleri – Guidad visning kl 11
Följ med på en guidad visning av den offentliga konsten i Borås City. Start vid Textile Fashion Center kl 11. Biljetter till guidningarna hittar du här.

FJÄRDE ADVENT

22 december Julpyssel på Orangeriet kl 12-15
En härlig julpysselstund tillsammans med Panduro där du kan passa på måla porslinsmuggar och dekorera fina magneter. Låt barnens kreativitet flöda fritt och låt dem bidra till julstämningen hemma. Tiderna för julpysslet är kl 12-15 på Orangeriet.

22 december Isshow med Konståkningsklubben BKK kl 12
Klockan 12 kommer Konståkningsklubben BKK att ha en isshow på den fina isbanan i Stadsparken. Alla är varmt välkomna att ta del av showen och efteråt finns det chans att lära sig åka skridskor för de som vill!

EFTER JUL

12 december Julgransplundring
Var med när vi dansar ut julen i Borås City med vår traditionsenliga julgransplundring. Vi dansar, sjunger och efteråt plundrar vi granen på godis. Kl 12 på Stora Torget.

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.