Följ oss

Fira Nationaldagen i Stadsparken

30 maj 2022
Fira Nationaldagen i Stadsparken

På nationaldagen, den 6 juni, bjuder Borås Stad och Borås City in alla små och stora boråsare till ett härligt familjefirande i Stadsparken. För de minsta besökarna finns massor av roliga och spännande aktiviteter kl. 12-15 och kl. 15 tar det traditionsenliga nationaldagsfirandet vid när Bestyrelsen för Nationaldagen inleder firandet av svenska flaggans dag från scenen i Stadsparken.

Tid: 6 juni kl 12.00-15.00
Plats: Stadsparken

AKTIVITETER
På plats i parken händer det massor med spännande saker och alla aktiviteter är kostnadsfria. Här är schemat för dagen:

Biet Maja
Kom och mingla med den populära figuren Maja – ta en selfie, krama henne eller bara säg hej. Maja har dessutom med sig krukor och frön för den som vill testa på att odla sin egen solros.

Käpphästridning, 4H-gården
Upplev känslan att flyga fram över spännande hinder! 4H-gården bjuder in till en hinderbana där du tar dig runt med käpphäst – ta med din egen eller låna på plats.

Ansiktsmålning
Vad vill du vara idag? En fjäril, tiger eller kanske en blå-gul flagga på kinden dagen till ära? Låt våra ansiktsmålare förvandla dig!

Gör din egna flagga
På den svenska flaggans dag bjuder vi in till en pysselstation där alla barn får chans att låta kreativiteten flöda. Kanske gör du Sveriges flagga, ditt hemlands eller en helt egen påhittad? Du bestämmer!

Bubbligt värre
Bubblio är på plats och skapar megastora såpbubblor – testa själv eller se proffsen skapa bubbelmagi!

Skattjakt med UpZone
UpZone bjuder in till en spännande skattjakt där du ska ta reda på lösenordet till skattkistan – kan du knäcka koden?

Ballongkonstnär
Se hur ballongen förvandlas till en blomma, en hund eller ett svärd – barnen önskar och Lara knyter, vrider och vänder, en riktig show.

Ponnyridning 12-14 (OBS! Denna aktivitet kostar 20:-/varv)

Traditionellt nationaldagsfirande
15.00-16.20 Traditionsenligt nationaldagsfirande med Hemvärnets musikkår, allsång, nationaldagstal, barnkör, solister med mera.