Följ oss

City of påsk

01 april 2022
City of påsk

Påskveckan blir det påskiga inslag för Borås Citys yngsta besökare då vi bjuder in till påskbingo i stans skyltfönster, påskparad och äggmålning. Dessutom blir det påskloppis på Österlånggatan på självaste påskafton, läs mer om loppisen här.

Påskafton
På självaste påskafton blir det fullt med påskmys på stan. Vi inleder med vår traditionsenliga påskparad kl 11 med start på Knalletorget och avslut på Stora Torget där dans runt påskträdet väntar. Har ni tur kanske ni får syn på citys sötaste påskharar. För de pyssliga blir det äggmålning kl 12-14 på Stora Torget och dessutom arrangeras påsloppis på Österlånggatan kl 12-15 där även vissa UF-företag kommer sälja sina spännande produkter.

Schema för påskafton:
11 Påskparad med dans rund påskträdet
12-14 Äggmålning
12-15 Påskloppis på Österlånggatan
12-15 UF-företag på Österlånggatan

Butikerna har öppet kl 10-16 och har laddat upp med påskiga inslag, vårnyheter och härlig stämning. För dig som är sugen på något gott har stans caféer och restauranger öppet och flera uteserveringar erbjuder varma mysiga sittplatser. Glad påsk!

Påskbingo
11 april-19 april kommer de åtta magiska äggen att flytta ut till utvalda skyltfönster i Borås City. Varje ägg är unikt och alla barn bjuds in till en härlig påskäggsjakt. Man hämtar sin bingobricka hos Lekia eller Panduro och ger sig sedan ut i för att se vilket påskägg som saknas i fönstren. När man tror sig ha svaret beger man sig till Go Banana för att svara på sista skiljefrågan och lämna in sin lapp. Alla tävlande barn får dessutom en liten belöning.

Öppettider:
Skärtorsdagen 10-18
Långfredagen 12-16
Påskafton 10-16