Borås 400 år
Borås 400 år
Följ oss

Klubb Undergrunden - Avantgardet + support

Klubb Undergrunden - Avantgardet + support

I vår kan Klubb Undergrunden äntligen ännu en gång stolt presentera Avantgardet på scen på Pumphuset i Borås. Detta blir tredje gången som Rasmus och bandet förvandlar Undergrunden till ett inferno av glädje, eufori och gemenskap.

Redan innan jul smygstartade Avantgardet sin turné efter nya skivan Mellan miljonprogram och Thailand med en intensiv spelvecka. Och precis som tidigare fick de lysande recensioner:

– Att släppa en skiva utan att få spela den live tillsammans med vår publik är egentligen ingen release alls, så det är först nu skivan och de nya låtarna på riktigt kommer få liv. Hela Mellan miljonprogram och Thailand spelade vi in med just det här i åtanke, de här kvällarna som vi har framför oss. Och eftersom vi har så många låtar som alla gör sig riktigt bra live blir det, som vanligt, aldrig någon kväll som är den andra lik, säger Rasmus Arvidsson, sångare och frontperson i Avantgardet.

Senaste albumet Mellan Miljonprogram och Thailand släpptes i november förra året och är bandets fjärde fullängdare på lika många år. Skivan togs emot väldigt väl och Rasmus Arvidssons texter hyllades återigen och beskrevs som ”knivskarpa” och albumet som ”textmässigt Avantgardets bästa skiva hittills”. SKAP:s jury vid Manifestgalan höll med och nominerade Rasmus till årets bästa textförfattare för andra året i rad.

Förutom att Avantgardet är aktuella med ny turné och vinstchans på Manifestgalan så släpper bandet idag även Bengalerna som andra singel från Mellan miljonprogram och Thailand. En låt som fått stor uppmärksamhet och bland annat lyftes fram av Elin Strömberg i P3 som bästa låt från skivan.

– Det är en låt som känns unik och inte låter som så mycket annat som vare sig vi eller någon annat tidigare har gjort. Både vad gäller sound och text. Och på de spelningar vi gjort sedan releasen har det verkligen märkts att vår publik ser den som ett anthem som de tagit till sig från första gången de hörde den, konstaterar Rasmus.

Support
DJ
Kulturbolaget Bara Gört i mycket gott samarbete med Pumphuset, ABF Sjuhärad, Fristads, QTECH, KulturUngdom, Kick, Svensk Live & Kulturrådet.

Framträdanden av Avantgardet, + Support, + DJPlats: Pumphuset
Datum: 23 apr
Börjar: 20:00