Borås 400 år
Borås 400 år
Följ oss

Dokumentär: Gunda

Dokumentär: Gunda

”Bilder och ljud som får dig att tappa hakan, tillsammans med den bästa ensemblen, skapar något som mer är ett helande elixir än en film.” /Paul Thomas Anderson

Filmstjärnan Joaquin Phoenix, Hollywoods mest kända vegan, har producerat en gripande film om en stor, fyrfota filmpersonlighet som kliver rakt in i hjärtat. Fyra år gammal fann regissören Victor Kossakovsky en vän i en liten griskulting. Grisen slaktades sedan till jul och enligt egen utsago blev Kossakovsky därefter Sovjets första vegetarian med en livslång dröm om att göra en film om just grisar. ”Gunda” följer den majestätiska grisen med samma namn, hennes kultingar och de andra djuren på gården i en film som ger nya perspektiv på, och vördnad för, allt levande.

Visas som programpunkt i Dokumentärfilmsdagar på Röda Kvarn i anslutning till jubileumsåret Borås 400 år. Filmerna som visas är "Gunda" (13/6 klockan 16), "Children of the Enemy" (13/6 klockan 19), "Corona Film Club" (15/6 klockan 19) och "Drömprins" (16/6 klockan 19).

Filmfakta

Regi: Viktor Kossakovsky

Medverkande: Gunda m fl

Land: Norge/USA

År: 2020

Censur: Barntillåten

Längd: 93 minuter

Biljetter: 80 kronorPlats: Borås Bio Röda Kvarn
Datum: 12 jun
Börjar: 16:00