Borås 400 år
Borås 400 år
Följ oss

2:a advent på stan

2:a advent på stan

Varmt välkomna till Borås city andra advent. Stan är smyckad med årets julbelysning och julgranslabyrinten och årets julgran tronar på Stora Torget. Dessutom bjuder helgen på extra roliga barnaktiviteter så som Barnen hjuldag och ponnyridning!

4 december

Barnens hjuldag

Denna lördag fylls Stora Torget med olika fordon på hjul!

Titta på alla funktionerna på en sopbil eller kolla så att brandbilen har med sig alla sina saker. Och vad är det egentligen för fordon som Försvarsmakten använder?

Kom ner till Stora Torget för att kolla på, få svar på frågor eller sitta i alla olika sorters fordon.

Räddningstjänst, polis och ambulans kommer i mån av tid.

5 december

Ponnyridning i Stadsparken 

Varje söndag i advent arrangerar Borås City ponnyridning tillsammans med Western Riders Sjuhärad Borås. Ponnyridningen kommer att utgå från isbanan i Stadsparken kl 13-15 och kostar 20:-/varv.

Hela helgen

Andra adventshelgen är startskottet för Borås Citys Julmysterie på stan! Tomtens alla vänner har flyttat in i stans skyltfönster och hjälper till med alla bestyr inför jul. Alla förutom en liten busig figur som har rymt. Hjälp Borås City att ta reda på vilken!

Gå till Lekia eller Panduro och hämta ut din mysterie-lapp. Gå sedan runt på stan och kryssa över de julfigurer du hittar. När du klurat ut vilken som rymt går du till Go Banana där en mumsig belöning väntar.

 Datum: 5 dec