Följ

FEEL THE LIGHT

Från och med fredagen den 20 november lyser vi upp sex lediga lokaler i Borås City med ljus, konst, värme och häftiga upplevelser, detta med hjälp av ljusinstallationer av Sweco. Gå en ljusvandring när skymningen faller på helt i din takt. Vill du fota och dela något av verken på dina sociala kanaler, tagga gärna inlägget med #feelthelightboras. Feel the Light pågår till och med slutet på februari och är ett samverkansprojekt mellan Centrumfastighetsägarna i Borås, Borås City samt bidrag från enskilda fastighetsägare.

Här hittar du allt ljus!

1. Silent Mirros, Hötorget
2. Hidden by Colours, Torggatan
3. Winter World, Torggatan
4. No Name, korsningen Västerlånggatan/Torggatan (pågående)
5. Woven by history, shaped by the future , Stora Brogatan
6 Magic Shadow, Stora Brogatan

1. Silent Mirrors, Hötorget

Glittrande ljussken och reflekterande skimmer likt en tid inte allt för länge sedan då vi fick dansa trångt hela natten lång. Stanna upp och känn hur stillsam reflektionerna på ett dansgolv kan vara utan musik.   Eller ta dig tillbaka till minnen då favoritsången plötsligt spelades och vi på dansgolvet kände en euphori på högsta nivå. Nu tar vi discots reflekterade ljus ut i det offentliga rummet, med glittrande ljusflingor i vårt vackra vinterlandskap. Så kom hit, sätt på dina lurar och dansa med oss!

Hidden by Colours, Torggatan

Med en stor längtan efter våra vänner så bultar våra hjärtan extra hårt efter att få träffas igen. Trots det mörker som vi kanske känner så lovas här en värld av sprakande magiska färger. Plötsligt startar en liten resa med pulsande ljus genom en skimrande slöja, att något gott väntas trots en känsla av en oviss framtid.

Winter world, Torggatan

I en tid då mörkret råder och allt känns tufft så kan vi alltid finna en glädje i barndomens härliga sprudlande skratt. Tänk dig att inne i den djupa skogen hitta en magisk vintervärld där former lyser, björnar åka pulka och en plats där magiska väsen bor. I barnens tindrande ögon som letar efter små äventyr i varje hörn, så kan vi hitta vår glädje igen.

Magic Shadows, Stora Brogatan

Ljus, rörelse, färger och skuggor i en spännande kombination ger liv till en annars mörkare del av Gågatan. Med få ljuspunkter visar vi att ljuset inte finns utan ett material att lysa på eller igenom. Här skapar vi en kreativ plats med ljusglimtar att det finns en ljus nytänkande framtid som väntar oss.

Woven by History, shaped by the future, Stora Brogatan

400 år har människor levt, verkat och bott i Borås. Vår historia, vår nutid och vår framtid är tydligt sammanlänkad till människorna i Borås. Det är vi och våra förfäders erfarenheter och driv som har gjort Borås till vad det är i dag. En stad som ständigt förändras, som vill utvecklas och som är ett med tiden. Hur kommer då Borås se ut om ytterligare 50 eller till och med 100 år? Kommer vi att vara världens textila huvudstad, hållbarhetsinnovatörer, Sveriges bästa företagsstad eller e-handelns mecka? Raden av tänkbara scenarion för framtiden är oändlig och ingen kan i dag veta säkert vad som kommer att definiera Borås i framtiden. En sak vet vi dock med säkerhet. Det vi gör i dag sätter riktningen och påverkar hur vår stad kommer att utvecklas! En stad vävd av historien, formad för framtiden. 2021 firar Borås 400 år. Och det ska vi fira.
www.boras400.com