I dessa virustider är det viktigare än någonsin att stötta handeln i centrum.
De flesta är drabbade av Corona-viruset, på ett eller annat sätt. Några har blivit smittade, många känner oro. Vi i Borås City vill understryka att vi har öppet för alla, även för dem som inte kan komma hit. Vissa butiker erbjuder till exempel e-handel och fri hemleverans.

Med rådande tider kommer butikerna i stan tills vidare hålla stängt på söndagarna. Det innebär att vi förflyttar fokus från shopping till häng på många av våra mysiga caféer och restauranger som fortsatt håller öppet.

Tors 26/3 – sön 29/3 kommer alla aktörer (gäller ej butikerna under söndagen) i stan ges möjlighet att flytta ut delar av sin verksamhet på gatan för att möjliggöra till försäljning och servering utomhus. Det innebär att man som besökare kan känna, klämma och förtära mat och dryck utan att behöva gå in.

Läs mer här
Meny
Vad händer?

Marknader och torghandel

Borås marknader är välbesökta marknader med 1000 m marknadsstånd och tivoli. Marknaden har vi på stadens gator och torg och var annars skulle den vara i Knallarnas huvudstad. På marknaden blandas stadens butiker med knallar från hela landet.

Vårmarknad

Vårmarknaden infaller tillsammans med Kristi Himmelfärdshelgen och 2020 blir det den 22-23 maj. Öppettiderna är fredag 10-18 och lördag 10-16.

Med anledning av Corona kommer vi under början/mitten av april ge besked om vårmarknaden blir av. 

ANSÖKAN FÖR 2020  ÄR STÄNGD

Höstmarknad

Sedan 1750-talet har Borås haft Höstmarknad sista helgen i september. 2020 infaller marknaden 25-26 september. Öppettiderna är fredag 10-18 och lördag 10-16.

Vill du sälja på Vår- eller Höstmarknad?
Vi föredrar att du använder vår ansökningsblankett där du kan ansöka om plats på både Vår- och Höstmarknad. På blanketten hittar du även mer information om priser.

ANSÖK OM PLATS

Sista ansökningsdatum marknader 2019:
Vårmarknad 1 mars
Höstmarknad 1 juni

Torghandel

En levande torghandel är viktigt för en stad. I Borås city bedrivs den vanliga torghandeln från mars till och med oktober på Stora Torget. Mån-fre 10-18, lör 10-16 och söndag 12-16.
Borås City har sedan 2005 ansvar för torghandeln.

ANSÖKNINGSBLANKETT 2020

För info om lediga dagar kontakta:
Caroline Wallin, Cityledare
caroline.wallin@borascity.se
0703-62 67 34 (mån-fre 8-16)

Sommartorsdagarna® 2020

Vill du finnas på plats med ditt marknadsstånd under Sommartorsdagarna® 2020? Vi hyr endast ut platser för försäljning av mat, dryck, godis och snacks.
Försäljningen får ske under respektive Sommartorsdag kl 12-23. Observera att du inte får köra in på området före kl 12.00.

ANSÖK OM PLATS

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.