Meny
Vad händer?

Marknader och torghandel

Borås marknader är välbesökta marknader med 1000 m marknadsstånd och tivoli. Marknaden har vi på stadens gator och torg och var annars skulle den vara i Knallarnas huvudstad. På marknaden blandas stadens butiker med knallar från hela landet.

Food trucks på Stora Torget i sommar!

Sommaren 2020 bjuder vi in till matfest på Stora Torget! Vi bygger upp en food court där etablerade krögare såväl som nya uppstickare bjuder Boråsarna på härlig stämning och street food från världens alla hörn.

Vill du bli en i gänget som rullar in din food truck på Stora Torget?
Fyll i och skicka in vår ANSÖKNINGSBLANKETT FÖR 2020  eller hör av dig till therese.fredman@borascity.se

Vårmarknad

Vårmarknaden som infaller tillsammans med Kristi Himmelfärdshelgen den 22-23 maj kommer inte att bli av så som tidigare år. Vi kommer
ge våra verksamheter i stan möjlighet att flytta ut på gatan samt ha ett fåtal lokala producenter på plats, utspridda över hela stadskärnan för
att minimera trängsel och köer. Det innebär att ni som skickat in er ansökan för vårmarknaden 2020 i år inte kommer att få en plats.
Vi återkommer närmare om höstmarknaden

Höstmarknad

Sedan 1750-talet har Borås haft Höstmarknad sista helgen i september. 2020 infaller marknaden 25-26 september. Öppettiderna är fredag 10-18 och lördag 10-16.

Vill du sälja på Vår- eller Höstmarknad?
Vi föredrar att du använder vår ansökningsblankett där du kan ansöka om plats på både Vår- och Höstmarknad. På blanketten hittar du även mer information om priser.

ANSÖK OM PLATS

Torghandel

En levande torghandel är viktigt för en stad. I Borås city bedrivs den vanliga torghandeln från mars till och med oktober på Stora Torget. Mån-fre 10-18, lör 10-16 och söndag 12-16.
Borås City har sedan 2005 ansvar för torghandeln.

Under sommaren 2020 (v. 27- 31) kommer vi att lägga extra fokus på att fylla torget och bedriva en aktiv torghandel på torsdagar. Detta blir tillsammans med andra aktiviteter runt om i staden ett sätt att behålla en levande stadskärna och skapa trevlig atmosfär i centrum. Torsdagar under juli månad är torghandeln öppet 12-20

ANSÖKNINGSBLANKETT 2020

För info om lediga dagar kontakta:
Caroline Wallin, Cityledare
caroline.wallin@borascity.se
0703-62 67 34 (mån-fre 8-16)

Sommartorsdagarna® 2020

Med anledning av Corona återkommer vi med mer info kring upplägg av sommartorsdagarna under maj 2020.

ANSÖK OM PLATS

Presentkort

Läs mer om hur du köper och löser in våra presentkort.

Vår verksamhet

Vilka är vi? Vad gör vi? Vad vill vi? Lär dig mer om oss.

Sommartorsdagarna®

Välkända artister varje torsdag hela sommaren.