Följ oss

4:e helgen i advent – Häng på Österlång!

15 december 2021

Var med och häng på Österlånggatan under den fjärde adventshelgen! Från Textile Fashion Center fram till Stora torget kan du strosa runt med en kopp glögg bland julbodar med designvaror och hantverk, foodtrucks, öppna eldkorgar och julstämning de luxe.

4:e helgen i advent – Häng på Österlång!

LÖRDAG KL 10-16 & SÖNDAG KL 12-16

  • Shoppa designvaror, hantverk och årets bästa julklappar
  • Vintage och second hand
  • Eldkorgar och granar längs med gatan
  • Foodtrucks
  • Julstämning de luxe med gatumusikanter
  • Köp glögg och kaffe
  • Shopping, utställningar och fika på Textile Fashion Center

Från Textile Fashion Center till Stora torget växer en ny Österlånggata fram under helgen den 18-19 december! Med fokus på designvaror, hantverk och textil vill vi skapa ett kreativt och inspirerande innehåll från lokala aktörer i bodarna längs med stråket. Alla butiker har öppet som vanligt. Passa på att strosa, ta en kaffe eller en glögg. Är du hungrig kan du handla något från en foodtruck eller fika i Textile Fashion Center. Du kan värma dig runt öppna eldar eller stanna upp och lyssna till en gatumusikant, speciellt inbjudna för stämningens skull.

TEXTILE FASHION CENTER har öppet. Ta en härlig julfika på The Coffee Company. Kika på pop-up utställningar och spana in den unika julgranen med textilt tema vid huvudentrén. Shoppa kläder och tyger från lokala varumärken. Textilmuseet har öppet kl 12.00-16.00 båda dagarna. Entrén är gratis för alla unga upp till och med 25 år. Vuxen kostar 80 kr, och pensionär 60 kr. Vi kan varmt rekommendera dig att se vinterns fina utställningar:

  • Craft Rituals, ett 52 meter långt färgsprakande multimedia-konstverk om ull och hållbarhet inspirerat av nordisk mytologi och sägnen om de tre nornorna. Läs mer.
  • Ian Berry – Material World. Jeans eller foto? Ja, man kan faktiskt missta Ian Berrys fantastiska jeansverk för fotografier! Se den här unika utställningen och låt dig inspireras, läs mer.
  • Kläder & Couture. En helt ny utställning som berättar hur Parismodet under 1900-talet omtolkades till användbara kläder för kvinnor i Sverige. Här presenteras Boråsföretaget Bröderna Magnusson Damkonfektionsfabrik AB som precis som många andra i branschen hämtade sin inspiration från modets huvudstad. Invigningen av utställningen sker den 11/12. Läs mer.

Mellan klockan 13-15 på lördagen kan du ta del av levande dansinstallationer med inspiration från Sagan om Nötknäpparen. Installationerna görs av Kulturföreningen Tåget i Textile Fashion Centers foajé.

 

JULKLAPPSINSAMLING
Tillsammans med Kvinnojouren i Borås samlas det in julklappar till kvinnor och barn som av olika anledningar inte kan spendera julen hemma. Julklapparna samlas in i en av julbodarna på Österlånggatan under eventet Häng på Österlång 18 & 19 december. Spana efter skyltar!

Vill du ge något? Klappar som uppskattas är alla former av leksaker till barn. Även saker som kan ge guldkant i tillvaron för kvinnorna; ett fint schampo, ett färgglatt nagellack, ett presentkort eller varför inte biobiljetter?

Vi ser gärna att du märker din julklapp med ditt namn samt vad som finns i paketet (så att vi kan ge dem till rätt person). Sakerna skall vara i nyskick.

 

19 december

Ponnyridning i Stadsparken
Varje söndag i advent arrangerar Borås City ponnyridning tillsammans med Western Riders Sjuhärad Borås. Ponnyridningen kommer att utgå från isbanan i Stadsparken kl 13-15 och kostar 20:-/varv.


Isshow på isbanan

Klockan 15 bjuder Konståkarna Borås in till magisk isshow. Efter showen bjuder konståkarna på sina bästa knep på isen för de som vill lära sig mer.