Följ oss

Danssatsning till hösten av Borås Stad i samarbete med Regionteater Väst

22 juni 2016
Danssatsning till hösten av Borås Stad i samarbete med Regionteater Väst

AFECTOS av Ricio Molina & Rocario La Tremendita Modern flamenco!

Fredag 23 september kl 19

Pris 160 kr, ungdom/student/pensionär 80 kr Regionteater Väst, Borås

Boka biljetter på Borås Kulturhus: 033-35 35 35, https://www.biljettforum.se/kop/biljetter/?token=Qf6EELZNRMl6yDZpVsmf8wtcxOZfNUAlb1FN%2bsDUyp%2fvH7tKzjNEAfXE2efnyO2c8AKxFS7zrZDMcGysmufuSfQ35RleCUq4

Ur det rena och avskalade skapas stor och kraftfull konst. Afectos är ett gott exempel på hur flamenco kan ta ett kliv från det traditionella utan att tappa sitt ursprung. I ett till synes enkelt scenrum finns utrymme för passion, hetta och vibrationer. Med röst, sång, stamp och tystnad möts de båda konstnärerna och blandar flamenco med samtida dans. Det lekfulla, det intima och det dramatiska får existera sida vid sida till såväl jazz som klassisk flamencomusik.

Flamencodansaren Rocío Molina har på kort tid etablerat sig som en av sin tids bästa flamencodansare och har tagit såväl publik som kritiker med storm – både på hemmaplan och världen över. Den flerfaldigt prisbelönade sångaren Rosario ”La Tremendita” är en av hörnstenarna inom den moderna flamencomusiken och har turnerat i både Europa och USA.

Trailer: https://youtu.be/wU3zc28Fdm0

Föreställningen är uttagen av och turnerar med Dansnät Sverige hösten 2016 Läs mer: http://www.regionteatervast.se/forestallningar/afectos/

_______

 

MEETING YOU av Helena Franzén & Ori Flomin En föreställning om vänskap

Lördag 8 oktober kl 19

Pris 160 kr, ungdom/student/pensionär 80 kr Regionteater Väst, Borås

Boka biljetter på Borås Kulturhus: 033-35 35 35, https://www.biljettforum.se/kop/biljetter/?token=Qf6EELZNRMl6yDZpVsmf8wtcxOZfNUAliKXpYgKTAarzkcfueend5T5%2bixX9De1%2b%2bG5yrmhzs%2fhMMgTFznxaOWd7IVsHMbla

De två koreograferna och dansarna Helena Franzén och Ori Flomin träffades redan på 90-talet i New York. Nu har de skapat en duett som handlar om vänskap och samhörighet – som de också framför tillsammans. Med ett abstrakt och ett knivstarkt rörelsespråk lyfter och stöttar de varandra, balanserar och skiftar tyngdpunkt. De bjuder på en personlig föreställning med värme och motstånd, vilken reflekterar deras långa vänskapsrelation.

 

Helena Franzén är en dansare och koreograf, utbildad vid Balettakademien i Stockholm och Danshögskolans koreografutbildning. Hon har varit verksam som koreograf och dansare i 25 år och koreograferat över 70 verk. Ori Flomin är en israelisk koreograf och dansare bosatt i New york.

 

Föreställningen är uttagen av och turnerar med Dansnät Sverige hösten 2016

 

Läs mer: http://www.regionteatervast.se/forestallningar/meeting-you/

 

_______

 

TILL OZ av Örjan Andersson & RTV Dans

Musikalisk dansföreställning för barn och familj!

 

Torsdag 20 oktober kl 19

Pris 60 kr, barn 30 kr

Regionteater Väst, Borås

 

Boka biljetter på Borås Kulturhus: 033-35 35 35, https://www.biljettforum.se/kop/biljetter/?token=Qf6EELZNRMl6yDZpVsmf8wtcxOZfNUAlilnbXSQbNzjQDei%2bS4CQy%2bopmPKr3Fxg%2fKPvw%2biIBqjZ3X24s3cYlMfOCrJRJFlR

 

I ett alldeles nytt dansverk bjuds publiken in till historien om Dorothy och hennes vänner. Med eleganta ljudkollage från originalfilmen från 1939 tillsammans med nykomponerad musik skapas en sagovärld, men där inga val är enkla. Genom att gestalta även det mörka, lite äckliga och motbjudande blir karaktärerna bilder för mänskliga dilemman. Hur beter sig egentligen en människa utan hjärna? Eller hjärta? Välkommen till Oz!

 

Örjan Andersson, svensk koreograf och grundare av Andersson Dance Company. Han har bland annat arbetat med Cullbergbaletten, GöteborgsOperan, Kungliga Baletten, Skånes Dansteater, Norska nationaldansensemblen, Dramaten samt Sveriges Television. Senast aktuell med verken Goldbergvariationerna, Piano Piano, samt med Carmen på Folkoperan i Stockholm.

 

Läs mer: http://www.regionteatervast.se/forestallningar/tilloz/

 

__________

 

Käppen av Tom Kvém

En mångdimensionell föreställning om åldrande

 

Fredag 2 december kl 19.00

Pris 160 kr, ungdom/student/pensionär 80 kr Regionteater Väst, Borås

 

Boka biljetter på Borås Kulturhus: 033-35 35 35, https://www.biljettforum.se/kop/biljetter/?token=Qf6EELZNRMl6yDZpVsmf8wtcxOZfNUAl%2bpfuT16SpFpYV2JjQPOz0MkO0h8N8QjcDhQndoLRMF%2bPP8kA0Qmkk%2bd%2f%2ffEimDxi

 

Käppen är ett stöd men också något hårt och oflexibelt, något som kryper på en ju äldre en blir. När jag slår käppen mot berget låter det ihåligt. Lägger jag vikten fel kanske den bryts av. Bakåt sitter kavajen fel men ändå rätt, då tiden vill ta mig åt ett håll men inte jag.

 

Genom korta scener/ tablåer uppbyggda av film, musik, dans och röst guidas vi framåt mot det oundvikliga. Förvirring, skönhet, absurditeter, humor och förnekelse  blandas huller om buller i denna associations -rika  och färgstarka föreställning. Allting sammanfogas  av en käpp och en kakform.

 

Tom Kvém är bosatt i Borås. Utbildad på Balettakademin i Stockholm. Han har en lång bakgrund som dansare, koreograf och pedagog. Har bl a dansat och koreograferat för Cramérbaletten. Tom har arbetat i bl a Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Schweiz, Mexico med koreografer som Ulf Gadd, Birgitta Egerbladh, Ivo Cramér m.fl.

 

Trailer: https://youtu.be/_0NgpC1uha0

Läs mer: http://www.regionteatervast.se/forestallningar/kaeppen/