Följ oss

Guidade Turer – belyst konst

13 januari 2020
Guidade Turer – belyst konst

Guidning av ljussatt konst i Borås
Nu är säsongen här för att uppleva en ljussatt värld av känslor, intryck, färg och form – allt inom gångavstånd i stadskärnan.

Den offentliga konsten i Borås är unik och många av verken är nu ljussatta och får en alldeles särskild karaktär i vintermörkret. Stadskärnan fylls av ett drygt hundratal skulpturer, installationer och gigantiska muralmålningar. Verk skapade av internationellt kända konstnärer för Borås Internationella Skulpturbiennal och gatukonstfestivalen No Limit Street Art Borås.

Upptäck på egen hand eller välkommen att följa med på en guidad tur (datum hittar du här nedan) – alltid nära till en varm kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

De guidade turerna utgår från Textile Fashion Center, Skaraborgsvägen 3 (receptionen/foajén), och kostar 80 kr/person (barn- och ungdom, under 18 år går med kostnadsfritt men behöver boka biljett för att säkerställa guidegruppernas storlek).

Guidningen pågår ca 1 h 45 min och omfattar en promenad om ungefär tre kilometer. Det är fullt möjligt att gå med barnvagn. I mån av plats kan biljett köpas direkt på Textile Fashion Center via guiden. (OBS! Vi tar endast swish).

Boka en privat guidad tur
Är ni en större grupp (t ex företagsevent, AW, julfest eller liknande) går det utmärkt att boka en gruppguidning helt skräddarsydd efter era önskemål om innehåll, dag och tid. Läs mer om bokade gruppguidningar här

Passa på att kombinera din guidning med en utökad kulturupplevelse och besök några av stadens utställningar på museer och gallerier. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på www.boras.com/stadensomgalleri