Följ oss

Helgens julaktiviteter 9-10 december

08 december 2017
Helgens julaktiviteter 9-10 december

Lördag 9 december
Nu är det dags att öppna upp isbanan för säsongen och för att fira detta bjuder Konståkarna Borås på en isshow. För att förhöja julstämningen ännu mer bjuder Borås City in till julpyssel i Orangeriet för alla barn. En riktigt mysig juldag i Stadsparken för hela familjen.
På Hötorget håller BHK84 igång en loppis för alla shoppingsugna och ponnyerna finns i stan för de barn som vill rida en sväng.

– Äntligen är det dags att öppna vår fina isbana för säsongen och att göra det tillsammans med Konståkarna Borås känns alltid lika roligt. Att Fritidsbanken finns i Orangeriet där man kan låna utrustning gör det extra kul, då är verkligen isbanan tillgänglig för alla, säger projektledare Moa Lohne.
På lördag den 3 december kl 12-15 arrangerar vi en pysseldag för alla barn i Orangeriet där en härlig julpysselstund väntar. Barnen kan passa på att göra julkort till farmor, julgranspynt och flätade hjärtan med mera. Låt barnens kreativitet flöda fritt och låt dem bidra till julstämningen hemma. Klockan 13 är det äntligen dags att inviga vår fina isbana i Stadsparken igen, och Konståkarna Borås bjuder på en 15 minuter lång isshow. Alla är varmt välkomna att ta del av showen och efteråt kan alla som vill åka på isbanan. Fritidsbanken finns på plats i Orangeriet om du vill låna utrustning för en svängom på isbanan. Fritidsbanken kommer att hålla öppet vardagar 11-17, lördagar och söndagar 11-15.

Mellan klockan 12-16 pågår en Loppis på Hötorget som vi arrangerar ihop med BHK84. Här finns en fin chans till att fynda julklappar eller hitta något roligt till sig själv!
Klockan 12-14 finns även ponnyerna på plats för de som vill rida en sväng, start vid Rådhusterrassen.

Söndag den 10 december
På söndag den 10 december välkomnar vi alla lusseklädda barn med familjer samt hundar att sluta upp i en lusseparad genom stan. Tillsammans med Sjuhärads HU Hundklubb samlas vi på Hötorget strax innan klockan 11:30 för att sedan gå en gemensam promenad till Stora Torget där det väntar dans och sång runt granen.

– Vi tycker att det har blivit en väldigt rolig tradition, och vi hoppas att riktigt många lusseklädda barn och hundar vill följa med oss på paraden i år, säger projektledare Moa Lohne.

Samling sker den 10 december strax innan klockan 11:30 vid granen på Hötorget. Promenaden går via Österlånggatan med avslut vid granen på Stora Torget. Där bjuder dansledare Torbjörn in till dans runt granen och en kortare allsång med välkända visor för barnen.

Klockan 12:00 gästar Borås Lucia Stora Torget och sprider stämningsfulla toner från Rådhusterassen.

Klockan 15:30 går Lucia Swim Run av stapeln i Stadsparken. De medverkade ska springa 850 meter och simma 50 meter i Viskan som just nu bara är några grader… Detta ska de göra 6 gånger om, något vi ser fram emot att se! Mer information om Lucia Swim Run hittar du här.

Välkomna till Borås City! Vi ses på stan