Borås 400 år
Borås 400 år
Följ oss

City of julstämning

Tusentals juleljus gnistrar, doften av brända mandlar blandas med julmusikens toner, på isbanan hörs glada skratt och här och där vinkar tomten glatt och i stans skyltfönster finns klappar till alla. Från oss alla till er alla en riktigt god jul <3

Julöppet

Borås Citys verksamheter håller öppet extra mycket under julen. Alla söndagar fram till advent är butikerna öppna kl 12-16, dessutom har vi förlängt öppettiderna extra mycket dagarna innan jul.

Adventssöndagar       12-16
Måndag 20/12             10 – 19
Tisdag  21/12                10 – 19
Onsdag 22/12               10 – 19
Torsdag  23/12             10 – 18
Julafton                         stängt
Juldagen                       stängt
Annandag jul               10 – 16

Julbodar på Stora Torget

Doften av brända mandlar, churros och granris sprider julstämning som går att ta på. Köp med dig havtornsglögg, färskt surdegsbröd och några delikatesser från Julbodarna. Unna dig (eller någon du tycker om) ett par mjuka fårskinnstofflor. Eller så dansar du bara ett varv runt granen. Här finns julkänslan och julmyset!

Detta hittar du i våra julbodar

Hela perioden;
• Surdegsbröd från prisbelönta La Boulangerie Surdegsbageri i Dalsjöfors
• Havtornsprodukter och delikatesser från CC’s Havtorn
• Rökta korvar, skinkor och goda charkuterier
• Mjuka skintofflor, snygga träskor, varma ullstrumpor och tjusiga skinnhandskar.

Utvalda datum:
26-28/11 – Goda julostar från Team Rinkeby
3-5/12 – Närproducerade grönsaker från Knaltens Grönsaker
17-19/12 – Blomsterbinderier och kransar från Kammarberg Gård
17-19/12 – Söta karameller från Peters Karameller

Öppettider: 
Fredag 10-18
Lördag 10-16
Söndag 12-16
Öppettiderna på vardagar kan variera.

Julmys hela vägen fram till jul

Med start lördagen den 20 november så sker det aktiviteter för hela familjen i stan varje lördag och söndag. På vår Facebook-sida som du hittar här kan du hitta alla våra evenemang.

Barnens magiska jul

Vi vill göra tiden fram till julafton magisk för alla barn som besöker Borås City. Låt barnen hitta fram till tomtens brevlåda i vår granlabyrint på Stora Torget. Åk skridskor på den magiska isbanan i Stadsparken. Vinka till tomten. Känn doften av karameller. Se leksakerna på önskelistan i butikernas skyltfönster. Från oss alla till alla små besökare en riktigt god jul!

Isbanan i Stadsparken

Mitt i Stadsparken vid lekplatsen finns vår fina isbana. Här finns gott om utrymme för isdanser, de första vingliga skären på skridskorna och piruetter. Nytt från förra året är att isbanan är inramad av magisk vinterbelysning.

Wall of Kindness

Har du en jacka över? Lämna den till någon som behöver!

Ett initiativ som startade i Iran och nu har spridit sig världen över. Med budskapet ”Ge en jacka om du har över – ta en om du behöver” så hoppas vi att kunna sprida lite mer värme till alla under julen. Väggen finns vid Torggatan 21 (bredvid Önska-butiken) och kommer finnas kvar under hela januari.

Om det blir några jackor som hänger kvar när väggen ska tas ned så kommer dessa att skänkas till välgörande ändamål.

Väggen är finansierad utav Castellum och Norrby Trä – XL Bygg, och Viskastrandsgymnasiet står för design och uppbyggnad.