Följ oss

Julen i Borås City 16-17 december

13 december 2017
Julen i Borås City 16-17 december

Lördag 16 december
På lördag fylls Hötorget med marknadsstånd från flera olika lokala hantverkare och producenter. En utomhusmarknad där julkänslan är en viktig ingrediens och där du kan strosa omkring bland olika marknadsstånd.

– Att den lokala julmarknaden lockar fler och fler hantverkare och producenter tycker vi är väldigt roligt. Det är en härlig blandning där man verkligen kan hitta de perfekta julklapparna, säger projektledare Moa Lohne

På lördag mellan kl 10-16 kommer 12 olika hantverkare och producenter till Hötorget för att verkligen sprida julstämning. Det kommer att finnas ekologiska leksaker, lammull, stickat och virkat hantverk och mycket mer!

Även tomten gästar Borås City i helgen och finns på plats i sin stol vid granen på Stora Torget under både lördag och söndag kl 12-14. Alla barn är välkomna att hälsa på tomten, lämna önskelista eller bara ge honom en kram.

Klockan 12-14 finns även ponnyerna på plats för de som vill prova på att rida, start vid Rådhusterrassen.

 Söndag 17 december

På söndag mellan kl 12-16 fyller våra UF-företag upp Hötorget och Österlånggatan med alla sina innovativa och intressanta företag! En marknad som genomförs för tredje gången och som börjar bli en uppskattad tradition.

– Det är otroligt roligt att många utav våra UF-företag från hela Sjuhärad vill komma och fylla upp hela Hötorget. Med över 40 olika UF-företag på plats så kommer det finnas något för alla, säger projektledare Moa Lohne

UF-företagen kommer bjuda på en rolig marknadsdag där man kommer kunna handla allt ifrån pysselböcker och återvinningsbara påsar till glasunderlägg, lampor och armband med laddfunktion.

De populära salsa-passen som vi tidigare haft under Sommartorsdagarna® kommer vi nu även kunna uppleva på söndag! Mellan klockan 13.30-16 kommer vi kunna dansa loss ordentligt vid dansbanan och scenen i Stadsparken.

Även under söndagen gästar tomten Borås City och finns på plats i sin stol vid granen på Stora Torget kl 12-14. Alla barn är välkomna att hälsa på tomten, lämna önskelista eller bara ge honom en kram.