Följ oss

Ljuständningspromenad 25/11

25 november 2017
Ljuständningspromenad 25/11

Välkomna ner för att följa med oss på den mysiga Ljuständningspromenaden!

Även i år utökas julstämningen i stadskärnan. Förra året tillkom de fina julkulorna i granen på Stora Torget, och de kommer även att få finnas med detta år för att ge granen ett juligare utseende. Misteln som var 2014 års nyhet kommer i år att flyttas till Teaterbron vid Viskan och här kan vi förvänta oss ett pusskalas. Under Parkspången lyser det stämningsfullt rött och senare i december kommer kanalen på Västerlånggatan att lysas upp.

Borås city uppmärksammar den nya julbelysningen under den traditionsenliga ljuständningspromenaden då all julbelysning i Borås city tänds och startskottet går för julhandeln i stadskärnan.

Den traditionsenliga ljuständningspromenaden är ett mysigt sätt att starta julen i Borås på. Att lyssna på stämningsfull musik och dricka värmande glögg tillsammans med sina nära och kära medan julbelysningen tänds upp brukar vara ett väldigt uppskattat event och vi räknar med över 2500 deltagande, säger projektledare Moa Lohne
På lördag den 25 november kl 16:00 är det dags för årets ljuständningspromenad. Vi samlas tillsammans med Hemvärnets Musikkår Borås i Stadsparken vid fontänen strax innan klockan 16:00. Efter sedvanlig fanfar börjar promenaden. Vi går ledda av Hemvärnets Musikkår via Teaterbron, Sandwalls plats, Österlånggatan med avslut på Stora Torget där gran och träd tänds upp. Väl framme på Stora Torget bjuder Älvsborgs Hemvärnsbataljon deltagare på glögg och pepparkaka medan Hemvärnets Musikkår håller en 45 minuter lång julkonsert på Rådhusterassen.

Det är Centrumfastigheter i Borås, Tekniska förvaltningen, Borås elnät och Servicekontoret tillsammans med våra sponsorer Ica City (tillsammans med Annas Pepparkakor och Herrljunga Glögg) och Hemvärnet som tillsammans ser till att Boråsarna får en ljus jul och en härlig Ljuständningspromenad.