Följ oss

Planteringsfest på Stora Torget

03 maj 2017
Planteringsfest på Stora Torget

Lördagen den 6:e maj kl 10-14 kommer Stora Torget i Borås att bli plats för en härlig planteringsfest. Vi hoppas att du vill komma och bli en del av festen!

När vårens intågande står för dörren kliar det i mångas gröna fingrar och längtan efter att få komma ut i trädgården är stor. Borås City har därför tagit initiativ till en planteringsfest som kan ses som startskottet på den blomstrande tid som är framför oss. På planteringsfesten kommer man för att bli trädgårdsinspirerad bland plantor och fröer, få lite grönare fingrar och det kommer även finnas plantbyte på plats. Det finns ett stort intresse för ämnet trädgård och här kan man både hämta inspiration och köpa produkter med sig hem.

Utställare denna dag är Flower Truck Göteborg som har med sig fina säsongsblommor, Medborgarskolan Väst  kommer att arrangera plantbyteri, Borås Trädgårdssällskap finns på plats med försäljning, kunskap och inspiration, Fristads folkhögskolas elever säljer sina alster och pratar trädgård med alla som vill, Svenska pelargonsällskapet säljer fina sticklingar, Sibbarps Tomatplantage säljer underbara plantor och Borås Tidning delar ut kålrabbifröer till alla barn.

Det kommer även finnas möjlighet att gå en stadsträdsvandring kl 13:30, samling vid Torgbrunnen, tillsammans med stadsträdgårdsmästaren Anton Spets.