Följ oss

Toner under valven

I sommar öppnar Svenska kyrkan i Borås en scen för konserter i Caroli kyrka. Fyra fredagar i juli bjuder vi in till kvällar som utgör en närmast kammarmusikalisk pendang till Sommartorsdagarna på Stora torget.
Konserterna är cirka en timma långa.

Fredag den 7 juli kl. 20
Från Georgia till Värmland – en resa genom jazzens historia med Anna Vadberg Quartet. Med energi och scennärvaro får örhängen från förr svängrum och en personlig tolkning.

Anna Vadberg, sång
Mattias Engström, piano
Erik Karlsson, kontrabas
Joakim Lenberg, trummor                     

 

Fredag den 14 juli kl. 20

Om tysken kommer ställer vi mamma på trappen! – ett musikaliskt brett program, från folkmusik till Robert Schumann, om våra mormödrar. Hur de tog ansvar, handskades med kärlek och svek, hur de beredde vägen för oss. Humor och fängslande historier utlovas.

Katarina A Karlsson, sång
Sara Sjödahl, piano

Fredag den 21 juli kl. 20

Dreams – ett tonsättarporträtt med kompositören själv. Árpád Solti är en prisbelönt ungersk tonsättare, utbildad i Budapest, Bryssel och Göteborg, som arbetar som kyrkomusiker i Sjöbo kyrka, Borås. I den här konserten får vi ett litet smakprov på nutida konstmusik från Árpád Soltis skapande.

Árpád Solti, piano, orgel, pukor

Gábor Palotás, marimba, virveltrumma

Fredag den 28 juli kl. 20
En resa med Franz Liszt och Frederic Chopin – konsertpianisten Johan Möller Lekemo spelar kända verk av Franz Liszt och Frederic Chopin. Mellan verken berättar Johan om kompositörernas spännande liv.

Johan Möller Lekemo, piano