Följ oss

Höstmys i Borås City

04 oktober 2020
Höstmys i Borås City

Torsdag till lördag denna vecka kommer bjuda på höstiga inslag för Borås Citys yngsta besökare. Det erbjuds guidade konstvandringar där promenaden och innehållet är helt anpassat för barnen och pumpajakt i stans skyltfönster.

Pumpabingo
​Torsdag-lördag kommer de åtta magiska pumporna att flytta ut till utvalda skyltfönster i Borås City. Varje pumpa är unik och alla barn bjuds in till en härlig pumpajakt. Man hämtar sin pumpalapp hos Lekia eller Panduro och ger sig sedan ut i för att se vilken pumpa som saknas i fönstren. När man tror sig ha svaret beger man sig till Lekia eller Panduro för att svara på sista skiljefrågan och lämna in sin lapp. Fem glada vinnare får 200:- i presentkort vardera. Alla tävlande barn får dessutom en liten belöning.

Vill du själv ladda ned pumpabingon och skriva hittar du den här.

Ett konst(igt) äventyr – guidad konstvandring för barn
​Borås TME har tillsammans med Borås City tagit fram en unik guidad tur för våra yngsta besökare. Vi vill ge barnen nya intryck och bjuda in till en värld av färg, form, intryck och känslor. Allt inom gångavstånd i stadskärnan. Vår guide Pär Nyberg har valt ut verk bland den offentliga konsten som lämpar sig extra bra för barn och presenterar den på ett lekfullt sätt där barnen bjuds in till interaktion.

-Vi vill bjuda in nästa generation boråsare att bli en del av den offentliga konsten redan tidigt i livet och hoppas att de ska känna inspiration, nyfikenhet och kreativitet, säger Marita Curran, projektledare Borås TME.

Guidningarna utgår från Rådhustrappan på Stora Torget kl 14 torsdag, fredag och lördag. Dessa bokas via Ticketmaster. Guidningen är kostnadsfri men man måste boka biljett i förväg (för både barn och medföljande vuxen), maxantalet per grupp är 30 deltagare. Guidningen pågår ca 1 timma och omfattar en promenad om ungefär 1,5 km. Det är fullt möjligt att gå med barnvagn.